ekrana gelen İyi Fikir Programı, bugün Giresun mutfağından tariflerle, yayınlandıktan hemen sonra burada..
İRMİKLİ GÜL TATLISI
Malzemeler:
- 3,5 su bardağı şeker
- 4 su bardağı su
Hazırlanışı:
İlk olarak şerbet hazırlanarak soğumaya bırakılır.Yumuşak kıvamda bir hamur yapılır. Hamuru 1 cm kalınlığında merdane ile açılıp, çay bardağı ile yuvarlaklar kesilir. Her biri diğerinin yarısına gelecek şekilde 3 yada 4 yuvarlağı üst üste koyuyoruz. İki yanına fındık koyup sarıyoruz ve bıçakla ortadan kesiyoruz. 180 derecede pişiriyoruz. Güllerimiz sıcakken şerbetini döküp üzerini tepsi ile kapatıyoruz. Ben en az 6 saat bekletiyorum bu tatlıyı. Afiyet olsun…
0 yorum:
Yorum Gönder