Hafta içi her gün muhteşem tariflerle ekrana gelen Yeşil Elma'nın tüm tarifleri yayınlandıktan hemen sonra burada.
Malzemeler:
3 su bardağı un
yarım paket yaş maya
yarım çay bardağı zeytinyağı
tuz
su
Sosu için:
1 çorba kaşığı domates salçası
2 diş sarımsak
1 tutam fesleğen
zeytinyağı
tuz
karabiber
su
İç harcı için:
kaşar peyniri
dil peyniri
sucuk
Hazırlanışı:
Un ve tuz karıştırma kabına alınır. Ortaya yaş maya, zeytinyağı ve ılık su dökülerek maya eritilir. Yoğurularak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir. Hamur iki eşit parçaya ayırılır ve hamurlar yuvarlanır. Tezgaha ve hamurlara un serpilerek, iki hamur da uzun açılarak dikdörtgen şekil verilir. Sosu için, salça, Sarımsak, ince doğranmış fesleğen, Zeytinyağı, tuz, karabiber ve su karıştırılır.
Hamurları iki ayrı yağlı kağıda alınır. Hamurun karşılıklı iki uzun kenarına bıçakla 1 cm'lik kalınlıkta şeritler kesilir, ortası bütün bırakılır. Ortaya sos sürülür. Kaşar peyniri ve dil peyniri rendelenerek sosun üzerine serpilir. Sucuk doğranıp üzerine serpilir. Hamurun kenarlarındaki şeritlerden bir sağdan bir soldan alınıp ortada birleştirilir. Bu şekilde örgü şekli verilir. Bir tanesinin üzerine tekrar sos sürülür. Pizzalar yağlı kağıtlarıyla birlikte fırın tepsisine alınır. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirilir. Pizzalar pişmesine yakın fırından alınır. Sos sürülen pizzanın üzerine kaşar rendesi ve sucuk koyulur. Tekrar fırına verip tamamen pişince servis edilir.
ÖRGÜ PİZZA
Malzemeler:
3 su bardağı un
yarım paket yaş maya
yarım çay bardağı zeytinyağı
tuz
su
Sosu için:
1 çorba kaşığı domates salçası
2 diş sarımsak
1 tutam fesleğen
zeytinyağı
tuz
karabiber
su
İç harcı için:
kaşar peyniri
dil peyniri
sucuk
Hazırlanışı:
Un ve tuz karıştırma kabına alınır. Ortaya yaş maya, zeytinyağı ve ılık su dökülerek maya eritilir. Yoğurularak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir. Hamur iki eşit parçaya ayırılır ve hamurlar yuvarlanır. Tezgaha ve hamurlara un serpilerek, iki hamur da uzun açılarak dikdörtgen şekil verilir. Sosu için, salça, Sarımsak, ince doğranmış fesleğen, Zeytinyağı, tuz, karabiber ve su karıştırılır.
Hamurları iki ayrı yağlı kağıda alınır. Hamurun karşılıklı iki uzun kenarına bıçakla 1 cm'lik kalınlıkta şeritler kesilir, ortası bütün bırakılır. Ortaya sos sürülür. Kaşar peyniri ve dil peyniri rendelenerek sosun üzerine serpilir. Sucuk doğranıp üzerine serpilir. Hamurun kenarlarındaki şeritlerden bir sağdan bir soldan alınıp ortada birleştirilir. Bu şekilde örgü şekli verilir. Bir tanesinin üzerine tekrar sos sürülür. Pizzalar yağlı kağıtlarıyla birlikte fırın tepsisine alınır. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirilir. Pizzalar pişmesine yakın fırından alınır. Sos sürülen pizzanın üzerine kaşar rendesi ve sucuk koyulur. Tekrar fırına verip tamamen pişince servis edilir.
0 yorum:
Yorum Gönder