Hafta içi hergün 12:50'de kanaltürk ekranlarında yayınlanan kadın programı Derya'nın Dünyası tarifleri yayınlandıktan hemen sonra sizlerle buluşuyor...
ANTEP USULÜ KURU DOLMA TARİFİ
Malzemeler:

- 10 adet kuru kabak
- 10 adet kuru biber
- 1 adet soğan
- 1 adet sarımsak
- 750 gram kıyma
- 400 gram pirinç
- 2 çorba kaşığı biber salçası
- 2 çorba kaşığı biber salçası
- 1 su bardağı sıvı yağ
- Karabiber
- Tuz
- Su
- Nar ekşisi
Hazırlanışı:
- Kuru dolmalıklar haşlanır
- İçi için doğranmış soğan, sarımsak, sıvı yağın yarısı ve diğer tüm malzemeler güzelce yoğrulur- Kuru dolmaların içi doldurulur ve ağızları yapıştırılır tencereye dizilir
- Üzerine sıcak su dökülüp dolma taşı veya tabak ile kapatılır ve pişmeye bırakılır
- Pişen dolmanın üzerine kavrulan yağ, salça ve nar ekşisi gezdirilir.
MUHAMMARA TARİFİ
- Yarım kilo ceviz
- 2 adet bayat ekmek
- 100 gram pul biber
- 1 su bardağı zeytin yağı
- 4 diş sarımsak
- Tuz
- 1 yemek kaşığı toz biber
- 2 adet bayat ekmek
- 100 gram pul biber
- 1 su bardağı zeytin yağı
- 4 diş sarımsak
- Tuz
- 1 yemek kaşığı toz biber
Hazırlanışı:
- Ekmek ıslatılır ve sıkılır
- Çekilen ceviz ve tüm malzemeler eklenip karıştırılır- Kahvaltılarda veya meze olarak servis edilir.
KÜNEFE TARİFİ
Malzemeler:
350 gram kadayıf
- 250 gram tuzsuz peynir
- 100 gram tere yağı
- 100 gram toz fıstık
- 1 tatlı kaşığı pekmez
Şerbet İçin:
- 500 gram şeker
- Yarım litre süt
- 1 dilim limon
- 250 gram tuzsuz peynir
- 100 gram tere yağı
- 100 gram toz fıstık
- 1 tatlı kaşığı pekmez
Şerbet İçin:
- 500 gram şeker
- Yarım litre süt
- 1 dilim limon
Hazırlanışı:
- Şerbet için su, şeker ve limon kaynamaya bırakılır- Kaymayıp kıvamını alınca ocaktan alınır
- Tere yağı ve pekmez karışımın yarısı künefe tavasına sürülür
- Çekilmiş kadayıfın yarısı döşenir
- Peynir kadayıfın üzerine yayılır
- Kalan kadayıf da döşenir ve bastırılır
- Ocakta pişirilir
- Ters çevrilirken kalan yağ karışımı sürülür ve pişmeyen kısım pişirilir
- Şerbet dökülür ve fıstık ile süslenip sıcak servis edilir
0 yorum:
Yorum Gönder