Deryanın Dünyası 12 Ocak 2015 tarifleri İzle



Deryanın dünyası izle, 12 ocak 2015 deyanın dünyasında ne tarifler yayınlandı, deryanın dünyası tarifleri, deryanın dünyası hangi kanalda, deryanın dünyası antep usulü kuru dolma tarifi, muhammara tarifi, künefe tarifi
 
 
                                 
Hafta içi hergün 12:50'de kanaltürk ekranlarında yayınlanan kadın programı Derya'nın Dünyası tarifleri yayınlandıktan hemen sonra sizlerle buluşuyor... 
 
ANTEP USULÜ KURU DOLMA TARİFİ
 
Malzemeler:
- 10 adet kuru patlıcan
- 10 adet kuru kabak
- 10 adet kuru biber
- 1 adet soğan
- 1 adet sarımsak
- 750 gram kıyma
- 400 gram pirinç
- 2 çorba kaşığı biber salçası
- 2 çorba kaşığı biber salçası
- 1 su bardağı sıvı yağ
- Karabiber
- Tuz
- Su
- Nar ekşisi
 
Hazırlanışı:
- Kuru dolmalıklar haşlanır
- İçi için doğranmış soğan, sarımsak, sıvı yağın yarısı ve diğer tüm malzemeler güzelce yoğrulur
- Kuru dolmaların içi doldurulur ve ağızları yapıştırılır tencereye dizilir
- Üzerine sıcak su dökülüp dolma taşı veya tabak ile kapatılır ve pişmeye bırakılır
- Pişen dolmanın üzerine kavrulan yağ, salça ve nar ekşisi gezdirilir.

MUHAMMARA TARİFİ
 
 
Malzemeler:
- Yarım kilo ceviz
- 2 adet bayat ekmek
- 100 gram pul biber
- 1 su bardağı zeytin yağı
- 4 diş sarımsak
- Tuz
- 1 yemek kaşığı toz biber
 
Hazırlanışı:
- Ekmek ıslatılır ve sıkılır
- Çekilen ceviz ve tüm malzemeler eklenip karıştırılır
- Kahvaltılarda veya meze olarak servis edilir.

KÜNEFE TARİFİ
 
Malzemeler:
 350 gram kadayıf
- 250 gram tuzsuz peynir
- 100 gram tere yağı
- 100 gram toz fıstık
- 1 tatlı kaşığı pekmez
Şerbet İçin:
- 500 gram şeker
- Yarım litre süt
- 1 dilim limon
 
Hazırlanışı:
- Şerbet için su, şeker ve limon kaynamaya bırakılır
- Kaymayıp kıvamını alınca ocaktan alınır
- Tere yağı ve pekmez karışımın yarısı künefe tavasına sürülür
- Çekilmiş kadayıfın yarısı döşenir
- Peynir kadayıfın üzerine yayılır
- Kalan kadayıf da döşenir ve bastırılır
- Ocakta pişirilir
- Ters çevrilirken kalan yağ karışımı sürülür ve pişmeyen kısım pişirilir
- Şerbet dökülür ve fıstık ile süslenip sıcak servis edilir
 

 


PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}