13 Ocak 2015 TRT1 İyi Fikir İzle 13.01.2015 İyi Fikir Tarifleri



13 Ocak 2015 TRT1 İyi Fikir İzle 13.01.2015 - İyi Fikir Tarifleri,13.01.2015 trt1 iyi fikir tek parça full izle ,trt1 iyi fikir programı yemek tarifleri 13.01.2015, iyi fikir programında bugün ne yapıldı, kolay kazandibi tarifi, iyi fikir paskalya çöreği, iyi fikir elmalı ponçik tarifi, iyi fikir ay çöreği tarifi,iyi fikir kolay ekler tarifi, iyi fikir tahinli çörek tarifi, iyi fikir 1 hamur 5 pasta tarifleri, iyi fikir pasta tarifleri
 
 
 
 
muhteşem tariflerle ekrana gelen İyi Fikir Programı tarifleri yayınlandıktan hemen sonra burada..
 
Bugün İyi fikir programında hazırlanan hamurla 5 çeşit pasta yapıldı.
 
Hamur için malzemeler:
- 1 kilo un
- 250 gram margarin
- 250 gram toz şeker
- 3 adet yumurta
- 50 gram yaş maya
- Vanilya
- 1 çay kaşığı mahlep
Üzeri için:
- Yumurta sarısı
 
Elmalı Ponçik İçi İçin:
- 2 adet elma
- 1 avuç kuş üzümü
- Tarçın
- Toz ceviz
- 1 kaşık elma marmelatı
- 1 avuç Hindistan cevizi
 
Paskalya Çöreği İçin:
üzerine sürmek için 1 yumurta sarısı
 
Ay Çöreği İçi İçin:
- 150 gram pandispanya kırıntısı
- 1 yemek kaşığı kakao
- 1 çay kaşığı tarçın
- 50 gram margarin
- 50 gram fındık kreması
 
Tahinli Çörek İçi İçin:
- Tahin
- Toz şeker
 
Hazırlanışları:
- Unun üzerine tüm malzemeler eklenip yoğrulur
- 15 dakika dinlenmeye bırakılır
- Elmalı ponçik harçı için rende elma ve tüm malzemeler karıştırılır
- Elmalı ponçik için hamur açılır ve üçgen kesilir
- İç harç geniş kısma doldurulur ve rulo yapılır
- 45 dakika dinlendirilir ve pişirilir
- Tahinli çörek için hamur açılır.
- Hamurun üzerine tahin sürülüp toz şeker serilir.
- Rulo halinde sarılır ve 2 cm eninde kesilerek tepsiye yerleştirilir.
- 180c ısıtılmış fırında pişirilir.
- Paskalya çöreği için hamurdan şeritler yapılır ve 3 şerit ile örgü yapılır
- Yumurta sarısı sürülür ve pişirilir
- Ay çöreği için iç harç karıştırılır
- Hamur açılır ve üçgen kesilir
- iç harç ile doldurulup rulo yapılır ve ay şekli verilir

EKLER TARİFİ
 
Malzemeler:
- 250 gram un
- 125 gram sıvı yağ
- 250 gram su
- 6 adet yumurta
Kreması İçin:
- 500 gram süt
- 150 gram şeker
- 75 gram nişasta
- 100 gram sıvı şanti
Sos İçin:
- 100 gram çikolata
- 100 gram tere yağı
- 100 gram fındık krema
 
Hazırlanışı:
- Sos için yağ, çikolata ve fındık krema benmari usulü eritilir
- Kaynayan suya yağ eklenip kaynatılır
- Kaynayan suya un eklenir ve yedirilir
- Soğuyan hamura 3 adet yumurta yedirilir
- Kalan diğer yumurtalarda yedirilir ve hamur krema torbasına alınır
- Yağlı kağıt serili tepsiye sıkılır ve 170 derce fırında 25-30 dakika pişirilir
- Krema kıvamını alana kadar pişirilir ve soğumaya bırakılır
- Pişen eklerin ortası açılır ve krema torbası ile arasına sıkılır
- Ekler sos ile kaplanır ve servis tabağına alınır.


KOLAY KAZANDİBİ TARİFİ
 
Malzemeler:
 - 2 kilo süt
- 400 gram şeker
- 125 gram mısır nişastası
- Az vanilya
 
Hazırlanışı:
- Süt ve şeker karıştırılarak  ısıtılır
- Su ile açılan nişasta azar azar süte ilave edilir
- Vanilya da eklenip kıvamını alınca 1 bardak tepsiye dökülür ve harlı ateşte yakılır
- Kalan kazandibi muhallebisi üzerine dökülüp 2-3 saat dinlenmeye bırakılır
- Dilimlenip servis edilir
 

 


PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}