Hafta içi her gün muhteşem tariflerle ekrana gelen Yeşil Elma'nın tüm tarifleri yayınlandıktan hemen sonra burada..
Mısırlı Kereviz Çorbası Tarifi1 kereviz
1 kase mısır1 soğan
1 diş sarımsak
zeytinyağı
tuz
su
terbiyesi:1 kase yoğurt, 2,5 çorba kaşığı un, yarım limon, su
kereviz yaprağı
1 çorba kaşığı tereyağı
Kerevizi soyuyoruz, saplarını ayırıyoruz. Kerevizi küçük küp şeklinde doğruyoruz. Soğanı ve sarımsağı yemeklik doğruyoruz. Tencereye zeytinyağı döküyoruz ve kerevizi soteliyoruz. Soğanı ve sarımsağı koyup kavurmaya devam ediyoruz. Mısırı atıyoruz ve karıştırıyoruz. Sıcak suyunu döküyoruz ve kapağını kapatarak pişmeye bırakıyoruz.
Terbiyesi için, karıştırma kabına yoğurdu ve unu koyuyoruz. Limonun suyunu sıkıyoruz. Soğuk su koyuyoruz ve çırpma teliyle karıştırıyoruz. Çorbanın kaynamış suyundan bir kepçe terbiyeye döküyoruz, bir yandan da hızlıca çırpma teliyle karıştırıyoruz. Çorbadaki sebzeler pişince terbiyeyi, tencereye yavaş yavaş döküyoruz, bir yandan da karıştırıyoruz. Çorbanın kıvamı koyu olursa sıcak suyla kıvamını açıyoruz. Tuzunu atıyoruz. Kereviz yapraklarını incecik doğruyoruz. Bir tavada tereyağını eritiyoruz. Çorbanın üzerine tereyağını döküyoruz ve kereviz yapraklarını serperek servis ediyoruz.
Kelebekli Tatlı Tarifi1 su bardağı yoğurt
3 çorba kaşığı irmik1 çorba kaşığı tereyağı
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
10 çorba kaşığı tepeleme un
şerbeti: 4 su bardağı şeker, 2,5 su bardağı su, yarım limon
hindistan cevizi
yeşil fıstık
Şerbeti için, şekeri ve suyu tencere koyuyoruz. Limonun suyunu sıkıp limonu da içine atarak kaynatıyoruz. Kaynayınca 7-8 dakika daha kaynatıyoruz ve altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz.
Karıştırma kabına eritilmiş ve soğumuş tereyağını döküyoruz. Yoğurdu ve yumurtayı ilave ediyoruz. Çırpma teliyle karıştırdıktan sonra irmiği koyuyoruz ve karıştırıyoruz. 10 çorba kaşığı tepeleme un koyuyoruz ve hamuru güzelce yoğuruyoruz. Ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz. Hamurun üzerini streç film kapatarak dinlendiriyoruz. Tezgaha un serpiyoruz, hamuru koyuyoruz üzerine de un serpiyoruz ve merdaneyle büyük bir hamur açıyoruz. Hamuru tırtıklı ruletle 3 parmak genişliğinde şeritler kesiyoruz. Daha sonra hamurları enlemesine kesiyoruz ve elde ettiğimiz kare hamurların tam ortasından, iki parmağımızla sıkarak kelebek şekli veriyoruz. Sıvıyağı tencerede ısıtıyoruz ve hamurları kızartıyoruz. Kızarmış hamurları şerbete atıyoruz. Şerbete koyarken kevgirin şerbete değmemesine dikkat ediyoruz. Şerbetini çeken tatlıları servis tabağına alıyoruz. Üzerine hindistan cevizi ve yeşil fıstık serperek servis ediyoruz.
Kuzu Etli Şehriye Pilavı Tarifi:
750 gr kuzu kuşbaşı
1 soğan750 gr kuzu kuşbaşı
1 çorba kaşığı domates salçası
2 dal defne yaprağı
1 kase domates sos
zeytinyağı
2 diş sarımsak
tuz
karabiber
su
PİLAVI İÇİN:
3 su bardağı arpa şehriye
1 soğan
1 çorba kaşığı domates salçası
2 çorba kaşığı tereyağı
zeytinyağı
tuz
su
Tencereye zeytinyağı döküyoruz ve kuşbaşı doğranmış eti koyup sotelemeye başlıyoruz. Et, suyunu bırakıp çekince yemeklik doğranmış soğanı ve sarımsağı ilave ediyoruz. Karıştırmaya devam ediyoruz. Salçasını ve defne yaprağını koyuyoruz, kavuruyoruz. Sıcak suyunu veriyoruz. Kapağını kapatarak pişmeye bırakıyoruz. Suyunu çekmeye başlayınca domates sosunu döküyoruz ve karıştırıyoruz. Et pişmesine yakın tuzunu atıyoruz.
Pilavı için, yayvan bir tencereye zeytinyağı ve tereyağı koyuyoruz. Arpa şehriyeyi ilave ediyoruz ve kavuruyoruz. Soğanı yemeklik doğruyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz. Soğan yumuşayınca salçasını koyuyoruz, kavuruyoruz. Tuzunu atıyoruz. Sıcak suyunu veriyoruz ve kapağını kapatarak kısık ateşte pişiriyoruz. Arpa şehriye pilavı pirinç pilavına göre daha fazla su çeker buna dikkat etmeliyiz...
Garnitürü için, havuç ve patatesleri parmak parmak doğruyoruz. Karıştırma kabına patates ve havucu koyuyoruz. Üzerine tuzunu, karabiberini ve zeytinyağını döküyoruz, karıştırıyoruz. Fırın tepsisine yağlı kağıt seriyoruz. Patatesleri ve havuçları diziyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.
0 yorum:
Yorum Gönder