Nursel'in Mutfağı Sac Arası Tarifi 6 Ekim 2015 Konya



06 Ekim 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 6 Ekim salı nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 6 Ekim 2015 nurselin mutfağı Sac Arası nasıl yapılır, 6 Ekim nurselin mutfağı Sac Arası tarifi, Sac Arası malzemeleri, Sac Arası nasıl pişirilir, Sac Arası nasıl yapılır, nurselin mutfağı Sac Arası Tarifi , Nurselin mutfağı 6 Ekim salı yemekleri, Nurselin Mutfağı çay saati 06.09.2015 Sac Arası Tarifi, nurselin mutfağı konya



Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Sac Arası tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle.

SAC ARASI

Malzemeler:

1 paket kuru maya
1 su bardağı süt 
1 su bardağı sıvı yağ 
1 adet yumurta 
2 yemek kaşığı elma sirkesi
Aldığı kadar un
Yarım kilo kaymak 
2 yemek kaşığı tereyağ
1 su bardağı bal


AÇMAK İÇİN: 
3 su bardağı un
1 su bardağı nişasta


HAZIRLANIŞI:

Kuru maya yoğurma kabına alınır. Üzerine ılıtılmış süt dökülerek çözülmesi sağlanır. Sıvı yağ, yumurta, sirke de konulur ve azar azar un ilave edilerek yoğurulur. Hamurdan portakal büyüklüğünde bezeler yapılır ve incecik açılır. Kaymak ocağa alınır ve eritilir. Erimiş kaymak yufkanın üzerine sürülür. Yufka karşılıklı iki kenarından ortaya doğru büzülür ve gül böreği gibi yuvarlanarak yağlanır fırın tepsisine alınır. Üzerine erimiş tereyağı gezdirilerek önceden ısıtılmış ve 180 dereceye ayarlanmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Fırından çıkar çıkmaz üzerine bal gezdirilir.



PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}