Nursel'in Mutfağı Çöpleme Tarifi 6 Ekim 2015 Konya




06 Ekim 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 6 Ekim salı nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 6 Ekim 2015 nurselin mutfağı Çöpleme  nasıl yapılır, 6 Ekim nurselin mutfağı Çöpleme tarifi, Çöpleme malzemeleri, Çöpleme nasıl pişirilir, Deli Börek nasıl yapılır, nurselin mutfağı Çöpleme Tarifi , Nurselin mutfağı 6 Ekim salı yemekleri, Nurselin Mutfağı çay saati 06.09.2015 Çöpleme Tarifi, nurselin mutfağı konya




Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Çöpleme tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle.

ÇÖPLEME

MALZEMELER

1 kilo kuzu kuşbaşı et
1 yemek kaşığı kuyruk yağı
3-4 adet patlıcan
300 gram arpacık soğan 
300 gram çeri domates 
10-15 sivri biber 
2 baş sarımsak 


SOSU İÇİN:
3 adet domates
3-4 diş sarımsak 
2 yemek kaşığı domates salçası 
2 yemek kaşığı biber salçası 
Yarım çay bardağı sıvı yağ 
1 yemek kaşığı tuz 


Hazırlanışı:
Kuzu kuşbaşı et kızgın tavaya alınır ve mühürlenir. Etlerin rengi dönünce kuyruk yağı ilave edilir. 5 dakika daha kavrularak etler ateşten alınır. Patlıcanlar, biberler iri iri doğranır. Çöp şişlere et, patlıcan, çeri domates, sarımsak, arpacık soğan dizilir. Domates rendelenir, içine doğranmış sarımsak, salçalar, sıvı yağ ve tuz eklenerek sosu pişirilir. Bu sos fırın tepsisine dizilmiş çöplemelerin üzerine gezdirilir. Çöpleme sebzeler yumuşayana kadar 180 dereceye ayarlanmış fırında pişirilir.



PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}