Nursel'in Mutfağı Kuru Kabak Dolması Tarifi 6 Ekim 2015 Konya



06 Ekim 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 6 Ekim salı nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 6 Ekim 2015 nurselin mutfağı Kuru Kabak Dolması  nasıl yapılır, 6 Ekim nurselin mutfağı Kuru Kabak Dolması tarifi, Kuru Kabak Dolması malzemeleri, Kuru Kabak Dolması nasıl pişirilir, Kuru Kabak Dolması nasıl yapılır, nurselin mutfağı Kuru Kabak Dolması Tarifi , Nurselin mutfağı 6 Ekim salı yemekleri, Nurselin Mutfağı çay saati 06.09.2015 Kuru Kabak Dolması Tarifi, nurselin mutfağı konya

dolma tarifleri


Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Kuru Kabak Dolması tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle.


KURU KABAK DOLMASI

MALZEMELER

50 adet kuru kabak 
400 gram dana kıyma 
1 su bardağı pirinç 
1 su bardağı ince bulgur 
kabak dolması4 adet soğan 
6-7 diş sarımsak 
Yarım demet maydanoz
1 yemek kaşığı domates salçası 
1 yemek kaşığı biber salçası 
1 yemek kaşığı reyhan 
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı pul biber 
Yarım su bardağı sıvı yağ

HAZIRLANIŞI
Kuru kabaklar tencereye su konularak haşlanır. Pirinçler yıkanır, soğanlar ve rondodan geçirilir ve karıştırma kabına alınır. İçerisine kıyma, ince bulgur, salçalar, kıyılmış maydanoz ve sarımsaklar, reyhan, karabiber, pul biber, nane, sıvı yağ ilave edilerek karıştırılır. iç harç haşlanıp süzülen kabakların içine doldurulur. Tencereye dizilen dolmaların içine görünecek kadar su konur ve üzerine tabak kapatılarak pişmeye bırakılır.




PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}