2 Ekim 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 2 Ekim cuma nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 2 Ekim 2015 nurselin mutfağı Gül Tatlısı nasıl yapılır, 2 Ekim nurselin mutfağı Gül Tatlısı tarifi, Gül Tatlısı malzemeleri, Gül Tatlısı nasıl pişirilir,Gül Tatlısı nasıl yapılır, nurselin mutfağı Gül Tatlısı Tarifi , Nurselin mutfağı 2 Ekim cuma yemekleri, Nurselin Mutfağı çay saati 02.10.2015 Gül Tatlısı Tarifi, nurselin mutfağı çay saati
Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Gül Tatlısı tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle.
MALZEMELER
3 çay bardağı irmik
4 su bardağı kepekli un
1 su bardağı eritilmiş tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı su
1 çay karbonat
ŞERBETİ İÇİN:
3 su bardağı şeker
2 su bardağı su
HAZIRLANIŞI
Şerbeti için şeker ve su kaynatılır. Soğuması için kenara alınır. Tereyağı eritilerek yoğurma kabına alınır. İçine irmik, sıvı yağ, kepekli un, su ve karbonat eklenerek yoğurulur. Hamur orta kalınlıkta açılır ve çay bardağı ağzıyla kesilerek yuvarlaklar çıkarılır. 4 yuvarlak kenarları birbirinin üzerine gelecek şekilde yan yana konur. Yuvarlanarak sarılır ve ortadan ikiye bölünür. Böylece iki tane gül şeklini almış hamur elde edilir. Fırın tepsisine alınan gül tatlıları 180 derecede pişirilir. Fırından çıkınca soğuk şerbet üzerine dökülür.
GÜL TATLISI
MALZEMELER
3 çay bardağı irmik
4 su bardağı kepekli un
1 su bardağı eritilmiş tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı su
1 çay karbonat
ŞERBETİ İÇİN:
3 su bardağı şeker
2 su bardağı su
HAZIRLANIŞI
Şerbeti için şeker ve su kaynatılır. Soğuması için kenara alınır. Tereyağı eritilerek yoğurma kabına alınır. İçine irmik, sıvı yağ, kepekli un, su ve karbonat eklenerek yoğurulur. Hamur orta kalınlıkta açılır ve çay bardağı ağzıyla kesilerek yuvarlaklar çıkarılır. 4 yuvarlak kenarları birbirinin üzerine gelecek şekilde yan yana konur. Yuvarlanarak sarılır ve ortadan ikiye bölünür. Böylece iki tane gül şeklini almış hamur elde edilir. Fırın tepsisine alınan gül tatlıları 180 derecede pişirilir. Fırından çıkınca soğuk şerbet üzerine dökülür.
0 yorum:
Yorum Gönder