2 Ekim 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 2 Ekim cuma nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 2 Ekim 2015 nurselin mutfağı Etli Tokat Dolması nasıl yapılır, 2 Ekim nurselin mutfağı Etli Tokat Dolması tarifi, Etli Tokat Dolması malzemeleri, Etli Tokat Dolması nasıl pişirilir, Etli Tokat Dolması nasıl yapılır, nurselin mutfağı Etli Tokat Dolması Tarifi , Nurselin mutfağı 2 Ekim cuma yemekleri, Nurselin Mutfağı çay saati 02.10.2015 Etli Tokat Dolması Tarifi, nurselin mutfağı çay saati
Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Etli Tokat Dolması tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle.
MALZEMELER
500 gram dana kıyma
8 parça kuzu pirzola
150 gram salamura yaprak
2,5 su bardağı ince bulgur
3 adet soğan
Yarım demet maydanoz
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı su
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI
Yapraklar suda yarım saat bekletilir. Dolmanın iç harcı için küçük doğranan soğanlar, kıyma, bulgur, salçalar, su, yağ, maydanoz, karabiber, pul biber ve tuz karıştırılarak yoğurulur. İç harç yapraklara sarılır. Tencerenin altına yağ dökülür ve pirzolalar dizilir. Sarılan dolmalar pirzolaların üzerine dizilir. Üzerine tabak kapatılır ve bir su bardağı kadar su koyularak orta ateşte pişirilir.
ETLİ TOKAT DOLMASI
MALZEMELER
500 gram dana kıyma
8 parça kuzu pirzola
150 gram salamura yaprak
2,5 su bardağı ince bulgur
3 adet soğan
Yarım demet maydanoz
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı su
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI
Yapraklar suda yarım saat bekletilir. Dolmanın iç harcı için küçük doğranan soğanlar, kıyma, bulgur, salçalar, su, yağ, maydanoz, karabiber, pul biber ve tuz karıştırılarak yoğurulur. İç harç yapraklara sarılır. Tencerenin altına yağ dökülür ve pirzolalar dizilir. Sarılan dolmalar pirzolaların üzerine dizilir. Üzerine tabak kapatılır ve bir su bardağı kadar su koyularak orta ateşte pişirilir.
0 yorum:
Yorum Gönder