Nursel'in Mutfağı Etli Tokat Dolması Tarifi 2 Ekim 2015 Tokat



2 Ekim 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 2 Ekim cuma nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 2 Ekim 2015 nurselin mutfağı Etli Tokat Dolması  nasıl yapılır, 2 Ekim nurselin mutfağı Etli Tokat Dolması tarifi, Etli Tokat Dolması  malzemeleri, Etli Tokat Dolması nasıl pişirilir, Etli Tokat Dolması nasıl yapılır, nurselin mutfağı Etli Tokat Dolması Tarifi , Nurselin mutfağı 2 Ekim cuma yemekleri, Nurselin Mutfağı çay saati 02.10.2015 Etli Tokat Dolması Tarifi, nurselin mutfağı çay saati





Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Etli Tokat Dolması tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle.


ETLİ TOKAT DOLMASI

MALZEMELER

500 gram dana kıyma 
8 parça kuzu pirzola
150 gram salamura yaprak 
2,5 su bardağı ince bulgur 
3 adet soğan 
Yarım demet maydanoz 
1 yemek kaşığı domates salçası 
1 yemek kaşığı biber salçası 
Yarım su bardağı sıvı yağ 
Yarım su bardağı su 
1 tatlı kaşığı karabiber 
1 tatlı kaşığı pul biber 
1 tatlı kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI
Yapraklar suda yarım saat bekletilir. Dolmanın iç harcı için küçük doğranan soğanlar, kıyma, bulgur, salçalar, su, yağ, maydanoz, karabiber, pul biber ve tuz karıştırılarak yoğurulur. İç harç yapraklara sarılır. Tencerenin altına yağ dökülür ve pirzolalar dizilir. Sarılan dolmalar pirzolaların üzerine dizilir. Üzerine tabak kapatılır ve bir su bardağı kadar su koyularak orta ateşte pişirilir.



PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}