2 Ekim 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 2 Ekim cuma nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 1 Ekim 2015 nurselin mutfağı Cevizli Haşhaşlı Çörek nasıl yapılır, 2 Ekim nurselin mutfağı Cevizli Haşhaşlı Çörek tarifi, Cevizli Haşhaşlı Çörek malzemeleri, Cevizli Haşhaşlı Çörek nasıl pişirilir,Cevizli Haşhaşlı Çörek nasıl yapılır, nurselin mutfağı Cevizli Haşhaşlı Çörek Tarifi , Nurselin mutfağı 2 Ekim cuma yemekleri, Nurselin Mutfağı çay saati 02.10.2015 Cevizli Haşhaşlı Çörek Tarifi, nurselin mutfağı çay saati
Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Cevizli Haşhaşlı Çörek tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle...
MALZEMELER
HAMURU İÇİN:
Yarım paket yaş maya
1 çay bardağı süt
Yarım su bardağı su
1 tatlı kaşığı şeker
1 yumurtanın akı
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
İÇ HARCI İÇİN:
200 gram haşhaş
2 su bardağı ceviz
1,5 su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı tereyağı
ÜZERİ İÇİN:
Yumurta sarısı
1 yemek kaşığı tereyağı
HAZIRLANIŞI
Ilık süt, ılık su ve şekerle maya karıştırılır. ardından yumurta akı ve tuz ilave edilir. Kıvama gelene kadar un koyulup yoğurulur. Elde edilen hamurdan 8 beze çıkarılır. Haşhaşın içine sürülebilecek kıvama gelene kadar sıvıyağ konarak karıştırılır. Bezeler orta kalınlıkta yuvarlak olarak açılır. İçlerine haşhaş sürülür. Üzerlerine ceviz serpilir. Hamurlar üst üste konur. Tepsiye konur ve mayalanması için fırın 20 dereceye alınarak 20 dakika kadar orada bekletilir. Mayalanan hamura elle bastırılarak kare şekli verilir. Hamur uzunlamasına 7 şerit olacak şeklide kesilir ve her şerit kendi etrafında döndürülerek burulur ve fırın tepsisine yerleştirilir. Çörek bir kez daha tepside 20 dakika kadar mayalandırılır. Mayalanan çöreklerin üzerine iki yemek kaşığı eritilmiş tereyağıyla karıştırılan yumurta sarısı sürülür. Çörekler 200 dereceye ayarlanmış fırında pişirilir.
CEVİZLİ HAŞHAŞLI ÇÖREK
MALZEMELER
HAMURU İÇİN:
Yarım paket yaş maya
1 çay bardağı süt
Yarım su bardağı su
1 tatlı kaşığı şeker
1 yumurtanın akı
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
İÇ HARCI İÇİN:
200 gram haşhaş
2 su bardağı ceviz
1,5 su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı tereyağı
ÜZERİ İÇİN:
Yumurta sarısı
1 yemek kaşığı tereyağı
HAZIRLANIŞI
Ilık süt, ılık su ve şekerle maya karıştırılır. ardından yumurta akı ve tuz ilave edilir. Kıvama gelene kadar un koyulup yoğurulur. Elde edilen hamurdan 8 beze çıkarılır. Haşhaşın içine sürülebilecek kıvama gelene kadar sıvıyağ konarak karıştırılır. Bezeler orta kalınlıkta yuvarlak olarak açılır. İçlerine haşhaş sürülür. Üzerlerine ceviz serpilir. Hamurlar üst üste konur. Tepsiye konur ve mayalanması için fırın 20 dereceye alınarak 20 dakika kadar orada bekletilir. Mayalanan hamura elle bastırılarak kare şekli verilir. Hamur uzunlamasına 7 şerit olacak şeklide kesilir ve her şerit kendi etrafında döndürülerek burulur ve fırın tepsisine yerleştirilir. Çörek bir kez daha tepside 20 dakika kadar mayalandırılır. Mayalanan çöreklerin üzerine iki yemek kaşığı eritilmiş tereyağıyla karıştırılan yumurta sarısı sürülür. Çörekler 200 dereceye ayarlanmış fırında pişirilir.
0 yorum:
Yorum Gönder