Nursel'in Mutfağı Antep Fıstığı Tatlısı Tarifi 1 Ekim 2015 Gaziantep



1 Ekim 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 1 Ekim perşembe nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 1 Ekim 2015 nurselin mutfağı Antep Fıstığı Tatlısı  nasıl yapılır, 1 Ekim nurselin mutfağı Antep Fıstığı Tatlısı tarifi, Antep Fıstığı Tatlısı  malzemeleri, Otlu Ekmek nasıl pişirilir,Antep Fıstığı Tatlısı nasıl yapılır, nurselin mutfağı Antep Fıstığı Tatlısı Tarifi , Nurselin mutfağı 1 Ekim perşembe yemekleri, Nurselin Mutfağı çay saati 01.10.2015 Antep Fıstığı Tatlısı Tarifi, nurselin mutfağı çay saati



Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Antep Fıstığı Tatlısı tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle.

ANTEP FISTIĞI TATLISI

 MALZEMELER

8 kahve fincanı antep fıstığı 
8 adet yumurta 
5 kahve fincanı toz şeker 
4 kahve fincanı un 
1 kahve fincanı tereyağı
ŞERBETİ İÇİN:
2 su bardağı şeker 
3 su bardağı su
Yarım limonun suyu

HAZIRLANIŞI
Şerbet için şeker, su ile kaynatılarak içine limon suyu ilave edilir ve soğumaya bırakılır. Antep fıstıkları rondodan geçirilerek un haline getirilir. Yumurtaların sarıları ve akları ayrılarak ayrı ayrı çırpılır. Yumurta sarılarının içine yavaş yavaş şekeri ilave edilerek çırpılmaya devam edilir. Antep fıstıkları, erimiş tereyağı ve un da karışıma eklenir ve çırpılır. En son kar haline gelen yumurta beyazları eklenir ve karıştırılır. 180 derecelik fırında pişirilir. Fırından çıkınca dilimlenir ve soğuk şerbet tatlının üzerine dökülür.



PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}