18.10.2015 Ardanın Mutfağı Yeşil Tabanlı Pizza Tarifi



Ardanın Mutfağı İzle 18 Ekim 2015 - Ardanın Mutfağı Tarifleri ,Ardanın Mutfağı 18 ekim 2015 son bölüm izle ,Ardanın Mutfağı 18.10.2015 son bölüm tarifleri, Ardanın Mutfağı İzle 18 ekim 2015 - 18.10.2015 Ardanın Mutfağı Tarifleri,Ardanın Mutfağı İzle 18 ekim pazar 2015



18.10.2015 Ardanın Mutfağı Yeşil Tabanlı Pizza Tarifi
Taban için Malzemeler
2 adet kabak – dış kabukları rendelenmiş, iç çekirdeği kullanılmadan
2 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı semolina – ince irmik
1 yemek kaşığı kuru kekik
1 çay kaşığı toz sarımsak
1 adet yumurta
Tuz
Karabiber
 
Üzeri için Malzemeler
2-3 adet domates – suyu süzülmüş
½ yemek kaşığı domates salçası
2 diş sarımsak
2-3 yaprak fesleğen
Tuz
Karabiber
Zeytinyağı
1-2 avuç pizza mozerellası
8-10 adet siyah zeytin
3-4 yaprak fesleğen

Taban için;
Dış kabuk kısmını rendelediğiniz kabakların suyunu sıkın ve bir kaba alıp geri kalan tüm malzemeleri ekleyerek bir hamur elde edin.
Bir tavanın tabanını yağlayın. Hamuru tavanın tabanına yayın. Orta ateşte 8-10 dakika kadar altı tamamen çıtırlaşıncaya kadar yeşil pizza tabanınızı pişirin.
Üzeri için;
Bir tencerede sarımsakları soteleyin. Salçayı ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun. Domates, tuz ve karabiberi ilave edip biraz suyunu çektirin. Fesleğenleri ekleyin. Ardından rondodan geçirin.
Hazırladığınız pizza tabanını ateşin üzerinden alın üzerlerine domates sostan sürün, dilerseniz fesleğen serpiştirin, zeytini serpiştirin ve mozerella yerleştirin.
180 derecede önceden ısıtılmış fırına atıp 10-15 dakika daha pişirin. Dilimleyerek servis edin.


PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}