17 Eylül 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 17 Eylül perşembe nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 17 Eylül 2015 nurselin mutfağı Yoğurtlu Kabaklı Çimdik Köfte nasıl yapılır, 17 Eylül nurselin mutfağı Yoğurtlu Kabaklı Çimdik Köfte tarifi, Yoğurtlu Kabaklı Çimdik Köfte malzemeleri, Yoğurtlu Kabaklı Çimdik Köfte nasıl pişirilir, Yoğurtlu Kabaklı Çimdik Köfte nasıl yapılır, nurselin mutfağı Yoğurtlu Kabaklı Çimdik Köfte Tarifi , Nurselin mutfağı 17 Eylül perşembe yemekleri, Nurselin Mutfağı çay saati 17.09.2015 Yoğurtlu Kabaklı Çimdik Köfte Tarifi, nurselin mutfağı malatya
Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Yoğurtlu Kabaklı Çimdik Köfte tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle
3 adet kabak
1 su bardağı yeşil mercimek
2 su bardağı köftelik bulgur
2 su bardağı yarma
1 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
ÜZERİ İÇİN:
100 gram yoğurt
2-3 diş sarımsak
SOSU İÇİN:
100 gram tereyağ
1 tatlı kaşığı pul biber
HAZIRLANIŞI
Bulgur ve yarma içine un, tuz ve biraz su katılarak yoğurulur. Bu karışımdan misket büyüklüğünde yuvarlaklar yapılır. Mercimekler haşlanır ve suyu süzülerek bir kenarda bekletilir. Kabaklar soyulur ve küçük küpler halinde doğranır. Bir tencereye su koyularak kaynatılır. Bu suyun içine tuz atılarak kabaklar ve köfteler atılarak haşlanır. Haşlanan kabak ve köfteler suyu süzülerek servis tabağına alınır. İçerisine haşlanmış mercimek ilave edilir. Üzerine sarımsaklı yoğurt yapılarak dökülür. Çimdik köfteye en son, pulbiberle kavrulmuş tereyağ gezdirilerek servise sunulur.
YOĞURTLU KABAKLI ÇİMDİK KÖFTE
MALZEMELER:3 adet kabak
1 su bardağı yeşil mercimek
2 su bardağı köftelik bulgur
2 su bardağı yarma
1 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
ÜZERİ İÇİN:
100 gram yoğurt
2-3 diş sarımsak
SOSU İÇİN:
100 gram tereyağ
1 tatlı kaşığı pul biber
HAZIRLANIŞI
Bulgur ve yarma içine un, tuz ve biraz su katılarak yoğurulur. Bu karışımdan misket büyüklüğünde yuvarlaklar yapılır. Mercimekler haşlanır ve suyu süzülerek bir kenarda bekletilir. Kabaklar soyulur ve küçük küpler halinde doğranır. Bir tencereye su koyularak kaynatılır. Bu suyun içine tuz atılarak kabaklar ve köfteler atılarak haşlanır. Haşlanan kabak ve köfteler suyu süzülerek servis tabağına alınır. İçerisine haşlanmış mercimek ilave edilir. Üzerine sarımsaklı yoğurt yapılarak dökülür. Çimdik köfteye en son, pulbiberle kavrulmuş tereyağ gezdirilerek servise sunulur.
0 yorum:
Yorum Gönder