28 Eylül 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 28 Eylül pazartesi nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 28 Eylül 2015 nurselin mutfağı Aşur nasıl yapılır, 28 Eylül nurselin mutfağı Aşur tarifi, Aşur malzemeleri, Aşur nasıl pişirilir, Aşur nasıl yapılır, nurselin mutfağı Aşur Tarifi , Nurselin mutfağı 28 Eylül pazartesi yemekleri, Nurselin Mutfağı çay saati 28.09.2015 Aşur Tarifi, nurselin mutfağı malatya
Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Aşur tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..
1 kilo buğday bir gece önceden yıkanır ve 10 dakika kaynatılır.
Kuzu boyun eti ve dana incik haşlanıp etleri didilir.
Soğanlar dörde bölünür. Etler, soğan, bir gece önceden haşlanmış nohut, biberler, kimyon, salçaları, tuz ve 3-4 bardak su buğdayın içine ilave edilir. Tencere kısık ateşteki ocağa konularak kaynamaya bırakılır.
Kaynayınca tenceredeki içindeki malzemeler büyük bir tahta kaşık yardımıyla dövülerek ezilir. İyice ezilen aşur üzerine ceviz ve kimyon atılarak kızdırılan tereyağ dökülerek servis edilir.
AŞUR
MALZEMELER
1 kilo buğday
750 gram kuzu boyun eti
250 gram dana incik
2 adet soğan
2 adet baş biber
250 gram nohut
1 tatlı kaşığı kimyon
1 yemek kaşığı acı biber salçası
1 yemek kaşığı tatlı biber salçası
1 tatlı kaşığı tuz
750 gram kuzu boyun eti
250 gram dana incik
2 adet soğan
2 adet baş biber
250 gram nohut
1 tatlı kaşığı kimyon
1 yemek kaşığı acı biber salçası
1 yemek kaşığı tatlı biber salçası
1 tatlı kaşığı tuz
ÜZERİ İÇİN:
Yarım su bardağı ceviz
1 çay kaşığı kimyon
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı kimyon
1 yemek kaşığı tereyağı
HAZIRLANIŞI
Kuzu boyun eti ve dana incik haşlanıp etleri didilir.
Soğanlar dörde bölünür. Etler, soğan, bir gece önceden haşlanmış nohut, biberler, kimyon, salçaları, tuz ve 3-4 bardak su buğdayın içine ilave edilir. Tencere kısık ateşteki ocağa konularak kaynamaya bırakılır.
Kaynayınca tenceredeki içindeki malzemeler büyük bir tahta kaşık yardımıyla dövülerek ezilir. İyice ezilen aşur üzerine ceviz ve kimyon atılarak kızdırılan tereyağ dökülerek servis edilir.
0 yorum:
Yorum Gönder