Nursel'in Mutfağı Aşur Tarifi 28 Eylül 2015 Antakya



28 Eylül 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 28 Eylül pazartesi nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 28 Eylül 2015 nurselin mutfağı Aşur  nasıl yapılır, 28 Eylül nurselin mutfağı Aşur  tarifi, Aşur  malzemeleri, Aşur  nasıl pişirilir, Aşur  nasıl yapılır, nurselin mutfağı Aşur   Tarifi , Nurselin mutfağı 28 Eylül pazartesi yemekleri, Nurselin Mutfağı çay saati 28.09.2015 Aşur  Tarifi, nurselin mutfağı malatya


nurselin mutfagi 28 eylül


Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Aşur tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..


AŞUR
MALZEMELER
1 kilo buğday 
750 gram kuzu boyun eti
250 gram dana incik
2 adet soğan 
2 adet baş biber 
250 gram nohut 
1 tatlı kaşığı kimyon 
1 yemek kaşığı acı biber salçası 
1 yemek kaşığı tatlı biber salçası 
1 tatlı kaşığı tuz 

ÜZERİ İÇİN:
Yarım su bardağı ceviz 
1 çay kaşığı kimyon
1 yemek kaşığı tereyağı

HAZIRLANIŞI
    antakya mutfagi asur tarifi
1 kilo buğday bir gece önceden yıkanır ve 10 dakika kaynatılır.
 Kuzu boyun eti ve dana incik haşlanıp etleri didilir. 
Soğanlar dörde bölünür. Etler, soğan, bir gece önceden haşlanmış nohut, biberler, kimyon, salçaları, tuz ve 3-4 bardak su buğdayın içine ilave edilir. Tencere kısık ateşteki ocağa konularak kaynamaya bırakılır. 
Kaynayınca tenceredeki içindeki malzemeler büyük bir tahta kaşık yardımıyla dövülerek ezilir. İyice ezilen aşur üzerine ceviz ve kimyon atılarak kızdırılan tereyağ dökülerek servis edilir.


PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}