15 Eylül 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 15 Eylül salı nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 15 Eylül 2015 nurselin mutfağı Tarçınlı Çay Halkaları nasıl yapılır, 15 Eylül nurselin mutfağı Tarçınlı Çay Halkaları tarifi, Tarçınlı Çay Halkaları malzemeleri, Tarçınlı Çay Halkaları nasıl pişirilir, Tarçınlı Çay Halkaları nasıl yapılır, nurselin mutfağı Tarçınlı Çay Halkaları Tarifi , Nurselin mutfağı 15 Eylül salı yemekleri, Nurselin Mutfağı çay saati 15.09.2015 Tarçınlı Çay Halkaları Tarifi, nurselin mutfağı istanbul
Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Tarçınlı Çay Halkaları tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle.
Arasına sürmek için:
HAZIRLANIŞI
Yoğurma kabına önce instant maya alınır. Üzerine ılıtılmış süt dökülür. Ardından şeker, tereyağ, bir tutam tuz ve yumurta ilave edilerek karıştırılır.
Unu da yavaş yavaş dökülerek hamur yoğurulur. Yumuşak bir kıvam alan hamur ikiye bölünür.
Mantı hamuru inceliğinde açılan hamura eritilmiş tereyağ sürülür. Toz şeker ve tarçın karıştırılarak hamurun üzerine serpilir.
Hamur rulo şeklinde sarılır. İki ucu birleştirilerek halka şekli verilir. Birer parmak arayla dip kısımlarına gelmeden hamur kesilir. Kesilen dilimler içi görülecek şekilde çevrilir.. Hamur mayalanması için üzeri örtülerek tepside yarım saat kadar bırakılır.
Kabaran halkalar önceden ısıtılmış ve 180 dereceye ayarlanmış fırında pişirilir.
TARÇINLI ÇAY HALKALARI
Malzemeler:
1 paket instant maya
1 su bardağı süt
1 çay bardağı tereyağ
3 yemek kaşığı şeker
1 adet yumurta
Bir tutam tuz
Aldığı kadar un
1 su bardağı süt
1 çay bardağı tereyağ
3 yemek kaşığı şeker
1 adet yumurta
Bir tutam tuz
Aldığı kadar un
Arasına sürmek için:
4 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı tarçın
3 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı tarçın
3 yemek kaşığı tereyağ
HAZIRLANIŞI
Unu da yavaş yavaş dökülerek hamur yoğurulur. Yumuşak bir kıvam alan hamur ikiye bölünür.
Mantı hamuru inceliğinde açılan hamura eritilmiş tereyağ sürülür. Toz şeker ve tarçın karıştırılarak hamurun üzerine serpilir.
Hamur rulo şeklinde sarılır. İki ucu birleştirilerek halka şekli verilir. Birer parmak arayla dip kısımlarına gelmeden hamur kesilir. Kesilen dilimler içi görülecek şekilde çevrilir.. Hamur mayalanması için üzeri örtülerek tepside yarım saat kadar bırakılır.
Kabaran halkalar önceden ısıtılmış ve 180 dereceye ayarlanmış fırında pişirilir.
0 yorum:
Yorum Gönder