Nursel'in Mutfağı Boşnak Böreği Tarifi 15 Eylül 2015



15 Eylül 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 15 Eylül salı nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 15 Eylül 2015 nurselin mutfağı Boşnak Böreği  nasıl yapılır, 15 Eylül nurselin mutfağı Boşnak Böreği tarifi, Boşnak Böreği malzemeleri, Boşnak Böreği nasıl pişirilir, Boşnak Böreği nasıl yapılır, nurselin mutfağı Boşnak Böreği  Tarifi , Nurselin mutfağı 15 Eylül salı yemekleri, Nurselin Mutfağı çay saati 15.09.2015 Boşnak Böreği Tarifi, nurselin mutfağı istanbul

nurselin mutfagi börekler


Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Boşnak Böreği tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle.

BOŞNAK BÖREĞİ
1 kilo un
2 tatlı kaşığı tuz 
4 su bardağı su
3 yemek kaşığı tereyağ 
1 çay bardağı sıvı yağ 

İçi için:
1,5 kilo kabak
2 yemek kaşığı tuz

Tepsiyi yağlamak için: 
Margarin

HAZIRLANIŞI
Un, tereyağ, sıvı yağ, tuz ve su karıştırılarak böreğin hamuru yoğurulur ve iç harcını hazırlayana kadar dinlendirilir. İçi için kabaklar küçük küçük doğranır ve üzerine tuz ekilerek bekletilir. Hamur ikiye bölünür. 
Büyük bir masaya bez bir örtü örtülür. Hamur bezesi bu örtünün üzerinde önce oklava ile biraz büyüyene kadar açılır. Hamurun üzerine eritilmiş tereyağ sürülür ve bu kez elle dikkatlice çekerek açılır. 
Yufka zar gibi olana kadar büyütülür. 
Kabağın sıkılarak fazla suyu alınır ve arkası görülecek kadar ince ve büyük açılan yufkanın karşılıklı iki kenarına, içeriye doğru bir karış mesafe bırakılarak uzunlamasına serilir. Kabağın üzerine tereyağ gezdirilir.
 Sarkan hamur iç harcın üzerine kapatılır ve iki kenar da ortada buluşana kadar yuvarlanır. Bu işlemin sonunda uzun iki tane rulo elde edilir. Aradaki hamur kesilerek rulolar birbirinden ayrılır. Margarinle fırın tepsisi yağlanır.
 Rulolar kendi etrafında döndürülerek tepsiye alınır. Böreğin üzerine eritilmiş tereyağı sürülerek önceden ısıtılmış ve 200 dereceye ayarlanmış fırında üstü kızarıncaya kadar pişirilir.

15 eylül bosnak böreği tarifi


PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}