Nursel'in Mutfağı Zeytin Ezmeli Açma Tarifi 15 Eylül 2015



15 Eylül 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 15 Eylül salı nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 15 Eylül 2015 nurselin mutfağı Zeytin Ezmeli Açma  nasıl yapılır, 15 Eylül nurselin mutfağı Zeytin Ezmeli Açma tarifi, Zeytin Ezmeli Açma malzemeleri, Zeytin Ezmeli Açma nasıl pişirilir, Zeytin Ezmeli Açma nasıl yapılır, nurselin mutfağı Zeytin Ezmeli Açma  Tarifi , Nurselin mutfağı 15 Eylül salı yemekleri, Nurselin Mutfağı çay saati 15.09.2015 Zeytin Ezmeli Açma Tarifi, nurselin mutfağı istanbul

nurselin mutfagi cay saati zeytinli açma tarifi


Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Zeytin Ezmeli Açma tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle.

ZEYTİN EZMELİ AÇMA


Malzemeler:
nurselin mutfagi zeytinli acma tarifi3,5 su bardağı un 
Yarım su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt 
1 paket yaş maya 
1 su bardağı sıvı yağ 
2 tatlı kaşığı tuz 

İç harcı için:
2 su bardağı zeytin ezmesi
1 yemek kaşığı tereyağı

Üzeri için:
2 adet yumurtanın sarısı 
Susam

Hazırlanışı:
Maya ılıtılmış 1 bardak sütle yumuşatılır. 3,5 su bardağı un, yarım su bardağı toz şeker, 1 su bardağı sıvı yaş, 2 tatlı kaşığı tuz ve yumuşamış maya karıştırılarak hamur yoğurulur. 
Kabarması için yarım saat bekletilir. Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparılıp yağlanmış zeminde elle yuvarlak biçimde açılır.
 İçine eritilmiş tereyağ ve zeytin ezmesi sürülerek rulo şeklinde sarılır ve döndürülür.
Ardından kendi etrafında çevrilerek açma şekli verilir. Üzerine yumurta sarısı sürülüp susam serpilir. 190 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.



PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}