Nursel'in Mutfağı Şam Tatlısı Tarifi 28 Eylül 2015 Antakya



28 Eylül 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 28 Eylül pazartesi nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 28 Eylül 2015 nurselin mutfağı Şam Tatlısı  nasıl yapılır, 28 Eylül nurselin mutfağı Şam Tatlısı  tarifi, Aşur  malzemeleri, Şam Tatlısı nasıl pişirilir, Şam Tatlısı  nasıl yapılır, nurselin mutfağı Şam Tatlısı  Tarifi , Nurselin mutfağı 28 Eylül pazartesi yemekleri, Nurselin Mutfağı çay saati 28.09.2015 Şam Tatlısı Tarifi, nurselin mutfağı antakya


nurselin-mutfagi-antakya-sam-tatlisi


Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Şam Tatlısı tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..

ŞAM TATLISI
MALZEMELER
Yarım kilo irmik 
3 çay bardağı un
2,5 çay bardağı şeker 
3 çay bardağı yoğurt 
Yarım paket kabartma tozu 
1 tatlı kaşığı tarçın 
3 yemek kaşığı tahin

ŞERBETİ İÇİN:
5 su bardağı şeker
4 bardak su 

ÜZERİ İÇİN: 
Dövülmüş Antep fıstığı

HAZIRLANIŞI
Şerbet kaynatılıp soğuması için bir kenara alınır. İrmik, un, şeker, yoğurt, kabartma tozu, tarçın ve 2 kaşık tahin karıştırılır. 
Fırın tepsisine bir kaşık tahin sürülür. 
Tatlı karışımının yarısı tepsiye dökülür.
 Üzerine iri kıyılmış cevizler serpilir. Onun da üzerine tatlının diğer yarısı dökülür ve önceden ısıtılmış ve 180 dereceye ayarlanmış fırında pişirilir. 
Tatlının üzerine fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbet dökülür. Şerbetini emince tatlı servis edilir.


PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}