28 Eylül 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 28 Eylül pazartesi nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 28 Eylül 2015 nurselin mutfağı Şam Tatlısı nasıl yapılır, 28 Eylül nurselin mutfağı Şam Tatlısı tarifi, Aşur malzemeleri, Şam Tatlısı nasıl pişirilir, Şam Tatlısı nasıl yapılır, nurselin mutfağı Şam Tatlısı Tarifi , Nurselin mutfağı 28 Eylül pazartesi yemekleri, Nurselin Mutfağı çay saati 28.09.2015 Şam Tatlısı Tarifi, nurselin mutfağı antakya
Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Şam Tatlısı tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..
Şerbet kaynatılıp soğuması için bir kenara alınır. İrmik, un, şeker, yoğurt, kabartma tozu, tarçın ve 2 kaşık tahin karıştırılır.
Fırın tepsisine bir kaşık tahin sürülür.
Tatlı karışımının yarısı tepsiye dökülür.
Üzerine iri kıyılmış cevizler serpilir. Onun da üzerine tatlının diğer yarısı dökülür ve önceden ısıtılmış ve 180 dereceye ayarlanmış fırında pişirilir.
Tatlının üzerine fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbet dökülür. Şerbetini emince tatlı servis edilir.
ŞAM TATLISI
MALZEMELER
Yarım kilo irmik
3 çay bardağı un
2,5 çay bardağı şeker
3 çay bardağı yoğurt
Yarım paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tarçın
3 yemek kaşığı tahin
3 çay bardağı un
2,5 çay bardağı şeker
3 çay bardağı yoğurt
Yarım paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tarçın
3 yemek kaşığı tahin
ŞERBETİ İÇİN:
5 su bardağı şeker
4 bardak su
4 bardak su
ÜZERİ İÇİN:
Dövülmüş Antep fıstığı
HAZIRLANIŞI
Fırın tepsisine bir kaşık tahin sürülür.
Tatlı karışımının yarısı tepsiye dökülür.
Üzerine iri kıyılmış cevizler serpilir. Onun da üzerine tatlının diğer yarısı dökülür ve önceden ısıtılmış ve 180 dereceye ayarlanmış fırında pişirilir.
Tatlının üzerine fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbet dökülür. Şerbetini emince tatlı servis edilir.
0 yorum:
Yorum Gönder