28 Eylül 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 28 Eylül pazartesi nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 28 Eylül 2015 nurselin mutfağı Kaytaz Böreği nasıl yapılır, 28 Eylül nurselin mutfağı Kaytaz Böreği tarifi, Kaytaz Böreği malzemeleri, Kaytaz Böreği nasıl pişirilir, Kaytaz Böreği nasıl yapılır, nurselin mutfağı Kaytaz Böreği Tarifi , Nurselin mutfağı 28 Eylül pazartesi yemekleri, Nurselin Mutfağı çay saati 28.09.2015 Kaytaz Böreği Tarifi, nurselin mutfağı antakya
Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Kaytaz Böreği tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle...
Malzemeler:
Hamuru için:
1 kilo un
Yarım paket yaş maya
1 fiske tuz
Ilık su
İç harcı için:
500 g dana kıyma
5 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı nar ekşisi
Karabiber
Tuz
Açmak için:
2 yemek kaşığı tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Hazırlanışı:
Geniş bir kaba 1 kilo un konur. Ortasında havuz açılır. Şekeri ve yarım paket mayası bırakılır. Tuz atılır ve aldığı kadar su ile kulak memesi kıvamında hamur yoğurulup 20 dakika dinlendirilir.
Dana kıyma bir kaba alınır. Domates salçası ve nar ekşisi bırakılır. Doğranan soğanlar katılır. Karabiberi ve tuzu atılıp harmanlanır.
Dinlenen hamurdan yağlanan elle ceviz büyüklüğünde bezeler elde edilir. Her beze eritilmiş tereyağı ve sıvıyağ karışımına batırılarak tatlı tabağı büyüklüğünde elle açılır. Önce iki kenarından kapatılır. Sonra çıkan dikdörtgen şeklin uzun kısımları üst üste kapatılarak kare şekli verilir. Yağlanan fırın tepsisine alınır. Üzerlerine hazırlanan kıymalı harç konur ve 200 derecede önceden ısıtılan fırına verilir.
KAYTAZ BÖREĞİ
Malzemeler:
Hamuru için:
1 kilo un
Yarım paket yaş maya
1 fiske tuz
Ilık su
İç harcı için:
500 g dana kıyma
5 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı nar ekşisi
Karabiber
Tuz
Açmak için:
2 yemek kaşığı tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Hazırlanışı:
Geniş bir kaba 1 kilo un konur. Ortasında havuz açılır. Şekeri ve yarım paket mayası bırakılır. Tuz atılır ve aldığı kadar su ile kulak memesi kıvamında hamur yoğurulup 20 dakika dinlendirilir.
Dana kıyma bir kaba alınır. Domates salçası ve nar ekşisi bırakılır. Doğranan soğanlar katılır. Karabiberi ve tuzu atılıp harmanlanır.
Dinlenen hamurdan yağlanan elle ceviz büyüklüğünde bezeler elde edilir. Her beze eritilmiş tereyağı ve sıvıyağ karışımına batırılarak tatlı tabağı büyüklüğünde elle açılır. Önce iki kenarından kapatılır. Sonra çıkan dikdörtgen şeklin uzun kısımları üst üste kapatılarak kare şekli verilir. Yağlanan fırın tepsisine alınır. Üzerlerine hazırlanan kıymalı harç konur ve 200 derecede önceden ısıtılan fırına verilir.
0 yorum:
Yorum Gönder