Nursel'in Mutfağı Rüzgar Gülü Pasta Tarifi 29 Eylül 2015 çay saati



29 Eylül 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 29 Eylül salı nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 29 Eylül 2015 nurselin mutfağı Rüzgar Gülü Pasta   nasıl yapılır, 29 Eylül nurselin mutfağı Rüzgar Gülü Pasta  tarifi, Rüzgar Gülü Pasta   malzemeleri, Rüzgar Gülü Pasta  nasıl pişirilir, Rüzgar Gülü Pasta  nasıl yapılır, nurselin mutfağı Rüzgar Gülü Pasta  Tarifi , Nurselin mutfağı 29 Eylül salı yemekleri, Nurselin Mutfağı çay saati 29.09.2015 Rüzgar Gülü Pasta  Tarifi, nurselin mutfağı

pasta tarifi


Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Rüzgar Gülü Pasta  tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle...

RÜZGAR GÜLÜ PASTA

PANDİSPANYASI İÇİN:
250 gram tereyağı
200 gram toz şeker 
4 adet yumurta 
50 gram nişasta 
200 gram un
1 paket kabartma tozu 
1 paket vanilya 
meyveli pasta
KREMASI İÇİN:
4 su bardağı süt 
3 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta 
1 adet yumurta 
5 yemek kaşığı toz şeker 
5 yemek kaşığı krem şanti
1 çubuk vanilya 

ARALARA SERPMEK İÇİN:
1 su bardağı hindistan cevizi
1 su bardağı toz şeker 

SÜSLEMEK İÇİN:
250 gram çilek 
80 gram beyaz çikolata

HAZIRLANIŞI
250 gram tereyağı, 200 gram toz şekerle çırpılır. Yumurtalar teker teker karıştırmaya devam edilerek eklenir. 50 gram nişasta, 200 gram un, vanilya ve kabartma tozu ilave edilir ve spatula ile malzemeler birbirine karıştırılır. Yuvarlak ve ayarlanabilen bir kek kalıbı ya da yoksa herhangi yuvarlak bir kek kalıbı yağlanır ve altı fırın kağıdıyla sıkıca kapatılır. Kalıba pandispanya hamurunun dörtte biri dökülür. Üzerine birkaç tutam hindistan cevizi ve şeker serpilerek 180 dereceye ayarlanmış fırında 10-15 dakika kadar pişirilir. Bu işlem geriye kalan hamur 3 eşit parçaya bölünerek tekrarlanır. Yani 4 kek ayrı olarak pişirilir. Muhallebisi için bir tencereye yumurta kırılır. Üzerine nişasta, un, süt, şeker koyularak karıştırılır. Çubuk vanilya uzunlamasına ikiye bölünür ve içindeki özü bıçak yardımıyla sıyrılarak krema tenceresinin içindeki harca ilave edilir. Orta ateşte kaynayıp kıvama gelene kadar karıştırılan krema, ocaktan alınır ve kabuk tutmaması için üstü streç filmle sarılak ılıması için bekletilir. Ilıdıktan sonra içerisine krem şanti katılarak mikserle çırpılır. Çilekler ayıklanır ve bir kısmı küçük doğranır. 3 kek aralarına krema sürülerek birleştirilir. 4. kek 8 eşit dilime bölünür. Kremanın üzerine altlarına dik durması için çilek konularak yerleştirilir. Bu işlem, pastanın rüzgar gülüne benzemesini sağlayacağı göz önünde bulundurularak dikkatlice yapılmalıdır. Tam ortasına bütün çileklerden birkaç tane konulur. Çikolata benmari usulü eritilir ve sıkma poşetine konularak pastanın üzerine sıkılır. Pasta buzdolabına konulup 1 saat kadar dinlendirildikten sonra dilimlenerek servis edilir.


PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}