29 Eylül 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 29 Eylül salı nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 29 Eylül 2015 nurselin mutfağı Rüzgar Gülü Pasta nasıl yapılır, 29 Eylül nurselin mutfağı Rüzgar Gülü Pasta tarifi, Rüzgar Gülü Pasta malzemeleri, Rüzgar Gülü Pasta nasıl pişirilir, Rüzgar Gülü Pasta nasıl yapılır, nurselin mutfağı Rüzgar Gülü Pasta Tarifi , Nurselin mutfağı 29 Eylül salı yemekleri, Nurselin Mutfağı çay saati 29.09.2015 Rüzgar Gülü Pasta Tarifi, nurselin mutfağı
Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Rüzgar Gülü Pasta tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle...
PANDİSPANYASI İÇİN:
250 gram tereyağı
200 gram toz şeker
4 adet yumurta
50 gram nişasta
200 gram un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
KREMASI İÇİN:
4 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 adet yumurta
5 yemek kaşığı toz şeker
5 yemek kaşığı krem şanti
1 çubuk vanilya
ARALARA SERPMEK İÇİN:
1 su bardağı hindistan cevizi
1 su bardağı toz şeker
SÜSLEMEK İÇİN:
250 gram çilek
80 gram beyaz çikolata
HAZIRLANIŞI
250 gram tereyağı, 200 gram toz şekerle çırpılır. Yumurtalar teker teker karıştırmaya devam edilerek eklenir. 50 gram nişasta, 200 gram un, vanilya ve kabartma tozu ilave edilir ve spatula ile malzemeler birbirine karıştırılır. Yuvarlak ve ayarlanabilen bir kek kalıbı ya da yoksa herhangi yuvarlak bir kek kalıbı yağlanır ve altı fırın kağıdıyla sıkıca kapatılır. Kalıba pandispanya hamurunun dörtte biri dökülür. Üzerine birkaç tutam hindistan cevizi ve şeker serpilerek 180 dereceye ayarlanmış fırında 10-15 dakika kadar pişirilir. Bu işlem geriye kalan hamur 3 eşit parçaya bölünerek tekrarlanır. Yani 4 kek ayrı olarak pişirilir. Muhallebisi için bir tencereye yumurta kırılır. Üzerine nişasta, un, süt, şeker koyularak karıştırılır. Çubuk vanilya uzunlamasına ikiye bölünür ve içindeki özü bıçak yardımıyla sıyrılarak krema tenceresinin içindeki harca ilave edilir. Orta ateşte kaynayıp kıvama gelene kadar karıştırılan krema, ocaktan alınır ve kabuk tutmaması için üstü streç filmle sarılak ılıması için bekletilir. Ilıdıktan sonra içerisine krem şanti katılarak mikserle çırpılır. Çilekler ayıklanır ve bir kısmı küçük doğranır. 3 kek aralarına krema sürülerek birleştirilir. 4. kek 8 eşit dilime bölünür. Kremanın üzerine altlarına dik durması için çilek konularak yerleştirilir. Bu işlem, pastanın rüzgar gülüne benzemesini sağlayacağı göz önünde bulundurularak dikkatlice yapılmalıdır. Tam ortasına bütün çileklerden birkaç tane konulur. Çikolata benmari usulü eritilir ve sıkma poşetine konularak pastanın üzerine sıkılır. Pasta buzdolabına konulup 1 saat kadar dinlendirildikten sonra dilimlenerek servis edilir.
RÜZGAR GÜLÜ PASTA
PANDİSPANYASI İÇİN:
250 gram tereyağı
200 gram toz şeker
4 adet yumurta
50 gram nişasta
200 gram un
1 paket vanilya
KREMASI İÇİN:
4 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 adet yumurta
5 yemek kaşığı toz şeker
5 yemek kaşığı krem şanti
1 çubuk vanilya
ARALARA SERPMEK İÇİN:
1 su bardağı hindistan cevizi
1 su bardağı toz şeker
SÜSLEMEK İÇİN:
250 gram çilek
80 gram beyaz çikolata
HAZIRLANIŞI
250 gram tereyağı, 200 gram toz şekerle çırpılır. Yumurtalar teker teker karıştırmaya devam edilerek eklenir. 50 gram nişasta, 200 gram un, vanilya ve kabartma tozu ilave edilir ve spatula ile malzemeler birbirine karıştırılır. Yuvarlak ve ayarlanabilen bir kek kalıbı ya da yoksa herhangi yuvarlak bir kek kalıbı yağlanır ve altı fırın kağıdıyla sıkıca kapatılır. Kalıba pandispanya hamurunun dörtte biri dökülür. Üzerine birkaç tutam hindistan cevizi ve şeker serpilerek 180 dereceye ayarlanmış fırında 10-15 dakika kadar pişirilir. Bu işlem geriye kalan hamur 3 eşit parçaya bölünerek tekrarlanır. Yani 4 kek ayrı olarak pişirilir. Muhallebisi için bir tencereye yumurta kırılır. Üzerine nişasta, un, süt, şeker koyularak karıştırılır. Çubuk vanilya uzunlamasına ikiye bölünür ve içindeki özü bıçak yardımıyla sıyrılarak krema tenceresinin içindeki harca ilave edilir. Orta ateşte kaynayıp kıvama gelene kadar karıştırılan krema, ocaktan alınır ve kabuk tutmaması için üstü streç filmle sarılak ılıması için bekletilir. Ilıdıktan sonra içerisine krem şanti katılarak mikserle çırpılır. Çilekler ayıklanır ve bir kısmı küçük doğranır. 3 kek aralarına krema sürülerek birleştirilir. 4. kek 8 eşit dilime bölünür. Kremanın üzerine altlarına dik durması için çilek konularak yerleştirilir. Bu işlem, pastanın rüzgar gülüne benzemesini sağlayacağı göz önünde bulundurularak dikkatlice yapılmalıdır. Tam ortasına bütün çileklerden birkaç tane konulur. Çikolata benmari usulü eritilir ve sıkma poşetine konularak pastanın üzerine sıkılır. Pasta buzdolabına konulup 1 saat kadar dinlendirildikten sonra dilimlenerek servis edilir.
0 yorum:
Yorum Gönder