29 Eylül 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 29 Eylül salı nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 29 Eylül 2015 nurselin mutfağı Kuruyemişli Kurabiye nasıl yapılır, 29 Eylül nurselin mutfağı Kuruyemişli Kurabiye tarifi, Kuruyemişli Kurabiye malzemeleri, Kuruyemişli Kurabiye nasıl pişirilir, Kuruyemişli Kurabiye nasıl yapılır, nurselin mutfağı Kuruyemişli Kurabiye Tarifi , Nurselin mutfağı 29 Eylül salı yemekleri, Nurselin Mutfağı çay saati 29.09.2015 Kuruyemişli Kurabiye Tarifi, nurselin mutfağı
Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Kuruyemişli Kurabiye tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle...
BADEMLİ HAMUR İÇİN:
150 gram badem tozu
150 gram pudra şekeri
1 adet yumurtanın akı
KURUYEMİŞ KARIŞIMI İÇİN:
1 çay bardağı fındık
1 çay bardağı tuzsuz şam fıstığı
1 çay bardağı tuzsuz badem
1 çay bardağı ceviz
1 çay bardağı portakal şekerlemesi
2 paket tart jölesi
4 yemek kaşığı marmelat
SÜSLEMEK İÇİN:
80 gram bitter çikolata
HAZIRLANIŞI
200 gram oda sıcaklığındaki tereyağı, 4 yemek kaşığı toz şeker, 1 yumurta, vanilya ve un yoğurulur. Elde edilen hamur streç filme sarılarak 20 da
kika kadar buzdolabında dinlendirilir. Bu sırada 150 gram badem tozu ve 150 gram pudra şekeri yumurta akı ilave edilerek yoğurulur.
Bu hamur da dolaba konularak bekletilir. ilk koyulan hamur çıkartılır ve yaklaşık 1 cm kalınlığında açılır. Çay bardağının ağzıyla kesilerek yuvarlaklar çıkartılır.
180 dereceye ayarlanmış fırında 10 dakika pişirilir. Bademli hamur dolaptan çıkartılır ve iki streç film arasına koyularak 1 cm kalınlığında açılır. Diğer hamur için de kullanılan çay bardağıyla bu hamurdan da yuvarlaklar çıkarılır.
Fırından çıkartılıp soğuyan kurabiyelerin üzerine ince bir tabaka halinde marmelat sürülür ve bademli hamurdan elde edilen yuvarlaklar marmelatlı kurabiyenin üzerine konur. 1 su bardağı fındık, şam fıstığı, badem ve ceviz kavrulur. Kavrulduktan sonra iri kalacak şekilde dövülür. 5 çay bardağı suyun içine iki paket tart jölesi ve 2 kaşık marmelat konur ve kaynayıp kıvama gelene kadar karıştırılır. Jöle olduktan sonra kuruyemişlerin üzerine dökülür.
İçine portakal şekerlemesi de ilave edilir. Bu karışım, kaşık yardımıyla kurabiyelerin üzerine paylaştırılır.
Çikolata benmari usulü eritilir. Kurabiyelerin jölesi donunca kenarları dikkatlice çikolataya batırılır. Kuruyemişli kurabiye buzdolabına yarım saat kadar bekletildikten sonra servis edilir.
Afiyet Olsun !
KURUYEMİŞLİ KURABİYE
MALZEMELER
KURABİYE HAMURU İÇİN:
3 su bardağı un
200 gram tereyağı
4 yemek kaşığı toz şeker
1 adet yumurta
2 paket vanilya
200 gram tereyağı
4 yemek kaşığı toz şeker
1 adet yumurta
2 paket vanilya
BADEMLİ HAMUR İÇİN:
150 gram badem tozu
150 gram pudra şekeri
1 adet yumurtanın akı
KURUYEMİŞ KARIŞIMI İÇİN:
1 çay bardağı fındık
1 çay bardağı tuzsuz şam fıstığı
1 çay bardağı tuzsuz badem
1 çay bardağı ceviz
1 çay bardağı portakal şekerlemesi
2 paket tart jölesi
4 yemek kaşığı marmelat
SÜSLEMEK İÇİN:
80 gram bitter çikolata
HAZIRLANIŞI
200 gram oda sıcaklığındaki tereyağı, 4 yemek kaşığı toz şeker, 1 yumurta, vanilya ve un yoğurulur. Elde edilen hamur streç filme sarılarak 20 da
kika kadar buzdolabında dinlendirilir. Bu sırada 150 gram badem tozu ve 150 gram pudra şekeri yumurta akı ilave edilerek yoğurulur.
Bu hamur da dolaba konularak bekletilir. ilk koyulan hamur çıkartılır ve yaklaşık 1 cm kalınlığında açılır. Çay bardağının ağzıyla kesilerek yuvarlaklar çıkartılır.
180 dereceye ayarlanmış fırında 10 dakika pişirilir. Bademli hamur dolaptan çıkartılır ve iki streç film arasına koyularak 1 cm kalınlığında açılır. Diğer hamur için de kullanılan çay bardağıyla bu hamurdan da yuvarlaklar çıkarılır.
Fırından çıkartılıp soğuyan kurabiyelerin üzerine ince bir tabaka halinde marmelat sürülür ve bademli hamurdan elde edilen yuvarlaklar marmelatlı kurabiyenin üzerine konur. 1 su bardağı fındık, şam fıstığı, badem ve ceviz kavrulur. Kavrulduktan sonra iri kalacak şekilde dövülür. 5 çay bardağı suyun içine iki paket tart jölesi ve 2 kaşık marmelat konur ve kaynayıp kıvama gelene kadar karıştırılır. Jöle olduktan sonra kuruyemişlerin üzerine dökülür.
İçine portakal şekerlemesi de ilave edilir. Bu karışım, kaşık yardımıyla kurabiyelerin üzerine paylaştırılır.
Çikolata benmari usulü eritilir. Kurabiyelerin jölesi donunca kenarları dikkatlice çikolataya batırılır. Kuruyemişli kurabiye buzdolabına yarım saat kadar bekletildikten sonra servis edilir.
Afiyet Olsun !
0 yorum:
Yorum Gönder