Nursel'in Mutfağı Otlu Ekmek Tarifi 29 Eylül 2015 çay saati



29 Eylül 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 29 Eylül salı nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 29 Eylül 2015 nurselin mutfağı Otlu Ekmek  nasıl yapılır, 29 Eylül nurselin mutfağı Otlu Ekmek tarifi, Otlu Ekmek  malzemeleri, Otlu Ekmek nasıl pişirilir, Kuruyemişli Kurabiye nasıl yapılır, nurselin mutfağı Otlu Ekmek Tarifi , Nurselin mutfağı 29 Eylül salı yemekleri, Nurselin Mutfağı çay saati 29.09.2015 Otlu Ekmek Tarifi, nurselin mutfağı çay saati


nurselin mutfagi çay saati otlu ekmek

Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Otlu Ekmek tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle.

OTLU EKMEK
MALZEMELER
EKMEK HAMURU İÇİN:
29 eylül otlu ekmek tarifi1 su bardağı süt 
1 paket yaş maya 
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz 
4-5 su bardağı un

İÇ HARCI İÇİN:
400 gram beyaz peynir 
200 gram çeçil peyniri
Bir tutam maydanoz 
Bir tutam dereotu 
Bir tutam taze nane
2 diş sarımsak
3 yemek kaşığı tereyağı

HAZIRLANIŞI
Maya, şekerle birlikte yoğurma kabında parçalanır ve ılık süt üzerine dökülüp maya hafif eriyene kadar karıştırılır. üzerine ılık su dökülür.
Ayrı bir yerde tuzla karıştırılan un da yoğurma kabına azar azar eklenir. Hamur kıvama gelince üzeri örtülerek bir kenarda mayalanması için bekletilir. İçi için peynirler ufalanır. Yeşillikler küçük küçük doğranır. 
Sarımsak ince kıyılır. Hamur kolay açılması için ikiye bölünür. Un serpilmiş zeminde dikdörtgen biçiminde yarım cm kalınlığında açılır. 
Üzerine peynirler ve sarımsaklar ve yeşilliklerin yarısı serpilir. Hamur 8 eşit kare çıkacak şekilde kesilir. 
Kesilen kareler üst üste konur. Yan çevrilerek yağlanıp içine pişirme kağıdı serilmiş baton kalıba yerleştirilir. Aynı işlem hamurun diğer yarısı için de yapılır. 
Kalıpta yarım saat daha mayalanması beklendikten sonra önceden ısıtılmış ve 170 dereceye ayarlanmış fırında yarım saat kadar pişirilir.


PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}