nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, nurselin mutfağı Akordiyon Tatlı nasıl yapılır, nurselin mutfağı Akordiyon Tatlı tarifi, Akordiyon Tatlı malzemeleri, Akordiyon Tatlı nasıl pişirilir, Akordiyon Tatlı nasıl yapılır, nurselin mutfağı Akordiyon Tatlı Tarifi , Nurselin mutfağı yemekleri, Nurselin Mutfağı çay saati Akordiyon Tatlı Tarifi, nurselin mutfağı, büzgülü tatlı tarifi, pileli tatlı tarifi
Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Akordiyon Tatlı tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle...
MALZEMELER:
20 adet baklavalık yufka
3 yemek kaşığı tereyağı
KREMASI İÇİN:
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 limonun kabuğunun rendesi
Yarım paket kabartma tozu
ÜZERİ İÇİN:
1 su bardağı dövülmüş ceviz
ŞERBETİ İÇİN:
2,5 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı su
1 dilim limon
HAZIRLANIŞI
Baklavalık yufkalar tek tek yelpaze kıvrımları gibi katlanarak fırın tepsisine dizilir. Üzerine eritilmiş tereyağı dökülerek fırına sürülür. Üzeri kızarana kadar 180 dereceye ayarlanmış fırında pişirilir. Yumurtalar şekerle kar haline gelene kadar mikserle çırpılır. İçine sıvı yağ, limon kabuğu rendesi, süt ve kabartma tozu eklenerek çırpmaya devam edilir. Bu karışım fırından çıkan yufkaların üzerine dökülür ve tekrar fırına atılarak 180 derecede pişirilir.
AKORDİYON TATLI
MALZEMELER:
20 adet baklavalık yufka
3 yemek kaşığı tereyağı
KREMASI İÇİN:
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 limonun kabuğunun rendesi
Yarım paket kabartma tozu
ÜZERİ İÇİN:
1 su bardağı dövülmüş ceviz
ŞERBETİ İÇİN:
2,5 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı su
1 dilim limon
HAZIRLANIŞI
Baklavalık yufkalar tek tek yelpaze kıvrımları gibi katlanarak fırın tepsisine dizilir. Üzerine eritilmiş tereyağı dökülerek fırına sürülür. Üzeri kızarana kadar 180 dereceye ayarlanmış fırında pişirilir. Yumurtalar şekerle kar haline gelene kadar mikserle çırpılır. İçine sıvı yağ, limon kabuğu rendesi, süt ve kabartma tozu eklenerek çırpmaya devam edilir. Bu karışım fırından çıkan yufkaların üzerine dökülür ve tekrar fırına atılarak 180 derecede pişirilir.
0 yorum:
Yorum Gönder