Nursel'in Mutfağı Akordiyon Tatlı Tarifi



 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı,  nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, nurselin mutfağı Akordiyon Tatlı  nasıl yapılır,  nurselin mutfağı Akordiyon Tatlı tarifi, Akordiyon Tatlı  malzemeleri, Akordiyon Tatlı nasıl pişirilir, Akordiyon Tatlı nasıl yapılır, nurselin mutfağı Akordiyon Tatlı Tarifi , Nurselin mutfağı  yemekleri, Nurselin Mutfağı çay saati  Akordiyon Tatlı Tarifi, nurselin mutfağı, büzgülü tatlı tarifi, pileli tatlı tarifi

tatlı tarifleri


Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Akordiyon Tatlı tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle...

AKORDİYON TATLI

MALZEMELER:

20 adet baklavalık yufka
3 yemek kaşığı tereyağı
tatlı tarifleri
KREMASI İÇİN:
3 adet yumurta 
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt 
Yarım su bardağı sıvı yağ 
1 limonun kabuğunun rendesi 
Yarım paket kabartma tozu 

ÜZERİ İÇİN:
1 su bardağı dövülmüş ceviz 

ŞERBETİ İÇİN:
2,5 su bardağı toz şeker 
2,5 su bardağı su
1 dilim limon

HAZIRLANIŞI
Baklavalık yufkalar tek tek yelpaze kıvrımları gibi katlanarak fırın tepsisine dizilir. Üzerine eritilmiş tereyağı dökülerek fırına sürülür. Üzeri kızarana kadar 180 dereceye ayarlanmış fırında pişirilir. Yumurtalar şekerle kar haline gelene kadar mikserle çırpılır. İçine sıvı yağ, limon kabuğu rendesi, süt ve kabartma tozu eklenerek çırpmaya devam edilir. Bu karışım fırından çıkan yufkaların üzerine dökülür ve tekrar fırına atılarak 180 derecede pişirilir.


PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}