Nursel'in Mutfağı Kayseri Kurşun Aşı Tarifi 30 Eylül 2015



30 Eylül 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 30 Eylül çarşamba nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 30 Eylül 2015 nurselin mutfağı Kurşun Aşı nasıl yapılır, 30 Eylül nurselin mutfağı Kurşun Aşı  tarifi, Kurşun Aşı   malzemeleri,Kurşun Aşı nasıl pişirilir, Kurşun Aşı  nasıl yapılır, nurselin mutfağı Kurşun Aşı  Tarifi , Nurselin mutfağı 30 Eylül çarşamba yemekleri, Nurselin Mutfağı 30.09.2015 Kurşun Aşı Tarifi, nurselin mutfağı 30 eylül kayseri

Kurşun Aşı Tarifi

1 su bardağı nohut 
1 su bardağı mercimek
1 adet soğan 
1 yemek kaşığı domates salçası 
1 yemek kaşığı biber salçası 
1 çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı nane 
1 tatlı kaşığı tuz 
KÖFTESİ İÇİN:
2 su bardağı ince bulgur 
1 su bardağı irmik 
1 su bardağı un 
1 adet yumurta 
2 yemek kaşığı biber salçası 
1 yemek kaşığı domates salçası 
1 yemek kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber


Bulgur, irmik, salça, tuz, karabiber yaklaşık 1 bardak sıcak suyla karıştırılır ve demlenmesi biraz bekletilir. Ardından içine un konur ve yumurta kırılarak yoğurulur. Bir kaseye sıvıyağ konur ve eller ihtiyaç oldukça bu yağla yağlanarak köfte harcından misket büyüklüğünde yuvarlaklar yapılır. Soğanlar yemeklik doğranır. 1 çay bardağı sıvıyağla kavrulur. Domates ve biber salçası ilave edilir. Yaklaşık 1,5 litre suyu da katılarak kaynamaya bırakılır. Kaynayınca içine haşlanmış nohut ve mercimekler ve köfteler atılır. Nane ve tuzu da ilave edildikten sonra 20 dakika pişmeye bırakılır.


PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}