Nursel'in Mutfağı Kayseri Yağ Mantısı Tarifi 30 Eylül 2015



30 Eylül 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 30 Eylül çarşamba nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 30 Eylül 2015 nurselin mutfağı Yağ Mantısı nasıl yapılır, 30 Eylül nurselin mutfağı Yağ Mantısı  tarifi, Yağ Mantısı   malzemeleri,Yağ mantısı nasıl pişirilir, Yağ Mantısı  nasıl yapılır, nurselin mutfağı Yağ Mantısı  Tarifi , Nurselin mutfağı 30 Eylül çarşamba yemekleri, Nurselin Mutfağı 30.09.2015 Yağ Mantısı Tarifi, nurselin mutfağı 30 eylül kayseri


 Yağ Mantısı Tarifi

HAMURU:
1 paket yaş maya 
3 yemek kaşığı yoğurt 
1 adet yumurta 
1 tatlı kaşığı şeker 
1 tatlı kaşığı tuz
2 su bardağı un 
Aldığı kadar un 
İÇ HARCI:
1/2 kilo dana kıyma 
1 adet soğan 
Yarım çay kaşığı karabiber 
Yarım çay kaşığı tuz 
Kızartma için;
Sıvıyağ


Maya ufalanarak yoğurma kabına alınır. Üzerine tuzu, şekeri ilave edilerek 2 su bardağı kadar ılık su dökülür. Yumurtası kırılır, yoğurdu eklenir. Azar azar unu dökülerek yoğurulur. Ele hafif yapışan, yumuşak bir hamur elde edilir. Hamur dinlenirken iç harcı için yarım kilo dana kıymaya, rendelenmiş ya da rondoda ince çekilmiş soğan, karabiberi ve tuzu ilave edilerek yoğurulur. Portakal büyüklüğünde bezeler çıkartılır. Normalden daha kalın açılan hamurdan 7-8 cmlik kareler kesilir. İç harç karelerin ortasına konur. Kareler karşılıklı kenarlar ortada birleşecek şekilde kapatılır. Mantılar kızgın ve bol yağda kızartılarak isteğe bağlı sarımsaklı yoğurtla servis edilir.

PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}