Nursel'in Mutfağı Hekimhan Mantısı Tarifi 17 Eylül 2015 Malatya



17 Eylül 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 17 Eylül perşembe nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 17 Eylül 2015 nurselin mutfağı Hekimhan Mantısı  nasıl yapılır, 17 Eylül nurselin mutfağı Hekimhan Mantısı tarifi, Hekimhan Mantısı malzemeleri, Hekimhan Mantısı nasıl pişirilir, Hekimhan Mantısı nasıl yapılır, nurselin mutfağı Hekimhan Mantısı Tarifi , Nurselin mutfağı 17 Eylül perşembe yemekleri, Nurselin Mutfağı çay saati 17.09.2015 Hekimhan Mantısı Tarifi, nurselin mutfağı malatya




Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Hekimhan Mantısı tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle...

HEKİMHAN MANTISI
MALZEMELER:

Yarım Kilo ıspanak 


HAMURU İÇİN:
2 su bardağı tam buğday unu 
2 su bardağı beyaz un 
1 tatlı kaşığı tuz
Su


ÜZERİ İÇİN:
2-3 diş sarımsak
2 çorba kaşığı yoğurt 
1 tatlı kaşığı pul biber 
2 yemek kaşığı tereyağı


HAZIRLANIŞI:
Tam buğday unu, beyaz un, tuz ve su karıştırılarak hamur yoğurulur. Hamurdan 3 beze çıkarılır ve bezeler açılarak sacda pişirilir. Üç yufka da ince şeritler halinde kesilir ve üst üste konularak bu kez bu şeritlerden küçük küçük üçgenler elde edilir. Ispanaklar doğranır. Büyükçe bir tencerede içerisine 1 tatlı kaşığı tuz eklenerek su kaynatılır. İçine kesilen hamurlar atılarak 1-2 dakika kaynatılır. Ardından ıspanaklar da haşlama suyuna ilave edilir. Haşlanan hamur ve ıspanaklar servis tabağına alınır. Üzerine sarımsaklı yoğurt ve kırmızı biberle kavrulmuş tereyağ dökülerek servis edilir.



PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}