Nursel'in Mutfağı Düdük Tarifi 16 Eylül 2015 Çanakkale



16 Eylül 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 16 Eylül çarşamba nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 16 Eylül 2015 nurselin mutfağı Düdük  nasıl yapılır, 16 Eylül nurselin mutfağı Düdük tarifi, Düdük malzemeleri, Düdük nasıl pişirilir, Düdük nasıl yapılır, nurselin mutfağı Düdük Tarifi , Nurselin mutfağı 16 Eylül çarşamba yemekleri, Nurselin Mutfağı çay saati 16.09.2015 Düdük Tarifi, nurselin mutfağı çanakkale

düdük nasıl yapılır



Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Düdük tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle.

DÜDÜK

Malzemeler:
4 parça tavuk kalçası eti
1 adet soğan
2 yemek kaşığı domates salçası
Yarım su bardağı zeytinyağı
2 su bardağı et suyu
3 su bardağı su

Hamuru için:
3 su bardağı un
2 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
Su

Hazırlanışı:
Un, yumurta, tuz karıştırılır, içine azar azar su ilave edilir. Kulak memesi kıvamına gelene kadar hamur yoğurulur. Hamurdan iki beze yapılarak açılır. Yufkalar mantı hamuru gibi kare kare kesilir. Kare parçalar köşelerinden kıvrılarak rulo haline getirilir. Tepsiye dizilip üzerine zeytinyağı gezdirilir ve fırın 180 dereceye ayarlanarak hamurlar kızartılır. Tavuklar haşlanır. Tencereye zeytinyağı konur ve doğranmış soğan katılarak kavrulur. İçine salça ilave edilerek kavurmaya devam edilir. Haşlanan tavuğun suyu ve 3 su bardağı kadar da sıcak su tencereye eklenir. Didilen tavuk etleri de tencereye alındıktan sonra tuz, isteğe göre karabiber ve kırmızıbiber de konulur ve bir iki taşım kaynadıktan sonra fırında kızaran hamurlar ilave edilir. Ocağın altı kısılarak 5 dakika kadar daha pişirilip sıcak olarak servis edilir.



PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}