Nursel'in Mutfağı Kuru Kayısı Tatlısı Tarifi 17 Eylül 2015 Malatya



17 Eylül 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 17 Eylül perşembe nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 17 Eylül 2015 nurselin mutfağı Kuru Kayısı Tatlısı  nasıl yapılır, 17 Eylül nurselin mutfağı Kuru Kayısı Tatlısı tarifi, Kuru Kayısı Tatlısı malzemeleri, Kuru Kayısı Tatlısı nasıl pişirilir, Kuru Kayısı Tatlısı nasıl yapılır, nurselin mutfağı Kuru Kayısı Tatlısı  Tarifi , Nurselin mutfağı 17 Eylül perşembe yemekleri, Nurselin Mutfağı çay saati 17.09.2015 Kuru Kayısı Tatlısı Tarifi, nurselin mutfağı malatya



Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Kuru Kayısı Tatlısı tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..


KURU KAYISI TATLISI

Malzemeler:

1,5 kilo gün kurusu kayısı 
2 su bardağı çekilmiş ceviz 
1 çay bardağı şeker 


Üzeri için:

250 gram tuzsuz tereyağı


Hazırlanışı:

Kayısının arası parçalar birbirinden ayrılmayacak şekilde bıçakla kesilip açılır. Kayısılar bir tencereye su konularak biraz yumuşayana kadar haşlanır. Fırın tepsisi yağlanır ve kayısıların yarısı, açık olan yüzü yukarı bakacak şekilde dizilir. Üzerine ceviz ve toz şeker serpilir. Kayısıların diğer yarısı bu kez açık olan tarafları aşağıda olacak şekilde ceviz ve şeker karışımının üzerine dizilir. Eritilen tereyağ kayısı tatlısının üzerine dökülür ve tatlı 175 derecede 20 dakika pişirilir.



PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}