Nursel'in Mutfağı Gören Beğendi Tarifi 16 Eylül 2015 Çanakkale



16 Eylül 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 16 Eylül çarşamba nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 16 Eylül 2015 nurselin mutfağı Gören Beğendi  nasıl yapılır, 16 Eylül nurselin mutfağı Gören Beğendi tarifi, Gören Beğendi malzemeleri, Gören Beğendi nasıl pişirilir, Gören Beğendi nasıl yapılır, nurselin mutfağı Gören Beğendi  Tarifi , Nurselin mutfağı 16 Eylül çarşamba yemekleri, Nurselin Mutfağı çay saati 16.09.2015 Gören Beğendi Tarifi, nurselin mutfağı çanakkale


yemekleri


Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Gören Beğendi tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle.

GÖREN BEĞENDİ

Köftesi için:
1 kilo dana kıyma 
1 adet bayat ekmeğin içi 
1 adet yumurta 
2 adet soğan 
Yarım demet maydanoz 
1 tatlı kaşığı tuz 
1 tatlı kaşığı karabiber 
1 çay kaşığı kimyon 
1 çay kaşığı pul biber 

Ispanaklı harç için:
1 kilo ıspanak 
1 adet soğan 
Yarım çay bardağı zeytinyağı 
1 çay kaşığı pul biber 
1 çay kaşığı karabiber 
1 çay kaşığı tuz

Salçalı sos için:
2 yemek kaşığı domates salçası

Üzeri için:
Yumurta

Hazırlanışı:
1 kilo dana kıyma , 1 adet bayat ekmeğin içi , 1 adet yumurta , rendelenmiş 2 adet soğan , yarım demet maydanoz, 1 tatlı kaşığı tuz , 1 tatlı kaşığı karabiber , 1 çay kaşığı kimyon , 1 çay kaşığı pul biber karıştırılarak yoğurulur. Bir tavaya yarım çay bardağı zeytinyağı konulur. İçerisine yemeklik doğranmış soğan konularak kavrulur. Ispanaklar doğranıp tavaya eklenir. Baharatları ve tuzu da ilave edilip ıspanaklar hafif yumuşayınca ocaktan alınır. Kıymalı harçtan mandalina büyüklüğünde parçalar koparılır ve ortası bastırılarak çanak şekli verilir. Kıyma çanakları fırın tepsisine dizilir. Ispanaklı harç çanaklara konur. 2 yemek kaşığı domates salçası tavada zeytinyağı ve sıcak suyla inceltilerek kavurulur. Bu sos kıyma çanaklarının içine gelmeyecek şekilde fırın tepsisine dökülür. Gören beğendiler önceden ısıtılmış ve 180 dereceye ayarlanmış fırında pişirilir. Fırından çıkartıldıktan sonra çanakların içine birer yumurta kırılır ve bu kez 150 dereceye ayarlanmış fırına tekrar atılır. Yumurtalar istenilen kıvamda pişene pişirilir. 
çanakkale mutfağı


PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}