Pastane İzle 15.09 2015 - TRT 1 15.09.2015 Karamelize Soğanlı Kavurmalı Pide Tarifi.
Hazırlanışı: Suyun içerisinde şeker ve maya eritilir. Daha sonra unun içerisine katılır.Süt ve tuz da eklenerek hamur iyice yoğurulur.Üzerine nemli bez örtülerek mayalanmaya bırakılır. Bu arada soğanlar yemeklik doğranarak tavada şeker,tuz, tereyağı ve sıvı yağ ile karamelize olması için kavrulur. İçerisine kavurma eklenerek pişirmeye devam edilir.
Mayalanan hamura un serpilerek elde çekilerek yuvarlak şekilde açılır. Yağlı kağıt serilen tepsiye yerleştirilir. Ortasına kavumalı harç yayılır. Hamurun kenarlarına uzun uzun doğranmış kaşar peyniri yerleştirilerek rulo yapılır ve üzerine yumurta sarısı sürülür. Çörek otu serpilir ve 200 derece fansız fırında pişirilir.
Hazırlanışı: Suyun içerisinde şeker ve maya eritilir. Daha sonra unun içerisine katılır.Süt ve tuz da eklenerek hamur iyice yoğurulur.Üzerine nemli bez örtülerek mayalanmaya bırakılır. Bu arada soğanlar yemeklik doğranarak tavada şeker,tuz, tereyağı ve sıvı yağ ile karamelize olması için kavrulur. İçerisine kavurma eklenerek pişirmeye devam edilir.
Mayalanan hamura un serpilerek elde çekilerek yuvarlak şekilde açılır. Yağlı kağıt serilen tepsiye yerleştirilir. Ortasına kavumalı harç yayılır. Hamurun kenarlarına uzun uzun doğranmış kaşar peyniri yerleştirilerek rulo yapılır ve üzerine yumurta sarısı sürülür. Çörek otu serpilir ve 200 derece fansız fırında pişirilir.
0 yorum:
Yorum Gönder