Nursel'in Mutfağı Kuru Fasulye Tatlısı Tarifi 17 Eylül 2015 Çanakkale



16 Eylül 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 16 Eylül çarşamba nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 16 Eylül 2015 nurselin mutfağı Kuru Fasulye Tatlıs  nasıl yapılır, 16 Eylül nurselin mutfağı Kuru Fasulye Tatlısı tarifi, Kuru Fasulye Tatlısı malzemeleri, Kuru Fasulye Tatlısı nasıl pişirilir, Gören Beğendi nasıl yapılır, nurselin mutfağı Kuru Fasulye Tatlısı Tarifi , Nurselin mutfağı 16 Eylül çarşamba yemekleri, Nurselin Mutfağı çay saati 16.09.2015 Kuru Fasulye Tatlısı Tarifi, nurselin mutfağı çanakkale

tatlı tarifleri


Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Kuru Fasulye Tatlısı tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle.

KURU FASULYE PASTASI

Malzemeler:
2 su bardağı kuru fasulye
4 adet yumurta
2 su bardağı şeker 
2 su bardağı dövülmüş ceviz
1 paket kabartma tozu 
kuru fasulye tatlısı
Kakaolu krema için:
1 su bardağı süt 
1 su bardağı su 
4 yemek kaşığı şeker 
2 yemek kaşığı un 
2 yemek kaşığı kakao 

Vanilyalı krema için:
1 litre süt 
1 su bardağı şeker 
1 su bardağı un

Hazırlanışı:
Yumurtalar derin bir kaseye kırılır. Şeker eklenir ve köpük köpük olana kadar çırpılır. Üzerine haşlanmış ve rondodan geçirilmiş kuru fasulye, ceviz ve kabartma tozu da katılarak mikserle çırpılır. Kek önceden ısıtılmış ve 180 dereceye ayarlanmış fırında pişirilir. Vanilyalı krema için 1 litre sütün içine 1 su bardağı şeker ve 1 su bardağı un konularak ocakta kıvam alana kadar karıştırılarak pişirilir. Kakaolu krema içinse 1 su bardağı süte, 1 su bardağı su, 4 yemek kaşığı şeker, 2 yemek kaşığı un ve 2 yemek kaşığı kakao konulur. Ocakta devamlı karıştırılarak o da pişirilir. Fırından çıkartılan kek soğuyunca kalıptan alınır ve üzerine önce vanilyalı krema dökülerek sıvanır. Onun da üzerine kakaolu krema gezdirilerek istenildiği gibi şekil verilir. Buzdolabında 1 saat kadar bekletilen kuru fasulye pastası dilimlenerek servis edilir.


PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}