15 Eylül 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 15 Eylül salı nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 15 Eylül 2015 nurselin mutfağı Kakaolu Çaylı Hindistan Cevizli Kek nasıl yapılır, 15 Eylül nurselin mutfağı Kakaolu Çaylı Hindistan Cevizli Kek tarifi, Kakaolu Çaylı Hindistan Cevizli Kek malzemeleri, Kakaolu Çaylı Hindistan Cevizli Kek nasıl pişirilir, Kakaolu Çaylı Hindistan Cevizli Kek nasıl yapılır, nurselin mutfağı Kakaolu Çaylı Hindistan Cevizli Kek Tarifi , Nurselin mutfağı 15 Eylül salı yemekleri, Nurselin Mutfağı çay saati 15.09.2015 Kakaolu Çaylı Hindistan Cevizli Kek Tarifi, nurselin mutfağı istanbul
Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Kakaolu Çaylı Hindistan Cevizli Kek tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle.
Malzemeler:
Üzeri için:
HAZIRLANIŞI
KAKOLU ÇAYLI HİNDİSTAN CEVİZLİ KEK
Malzemeler:
3 su bardağı un
3 adet yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı demli çay
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı kakao
Dolgu için:
3 adet yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı demli çay
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı kakao
Dolgu için:
2 su bardağı hindistan cevizi
1 su bardağı pudra şekeri
3 adet yumurtanın akı
1 su bardağı pudra şekeri
3 adet yumurtanın akı
Üzeri için:
80 gram beyaz çikolata
HAZIRLANIŞI
Şeker ve yumurtalar köpük köpük olana kadar çırpılır.
İçerisine 1 su bardağı soğutulmuş demli çay, 1 su bardağı sıvı
yağ, kabartma tozu, vanilya, kakao ve un katılarak mikserle çırpmaya devam edilir. Hindistan cevizi, pudra şekeriyle karıştırılır, içine yumurta akı koyularak yoğurulur.
Bu karışımdan tenis topu büyüklüğünde yuvarlaklar yapılır. Kek kalıbına, kek karışımının yarısı dökülür. Ardından hindistan cevizi topları kalıba yerleştirilir. Üzerine kek karışımının geri kalanı toplar görülmeyecek şekilde dökülür. Kek 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 40-45 dakika kadar pişirilir.
Beyaz çikolata benmari usulü eritilir.
Fırından çıkan kek soğuyunca kalıbından çıkartılır ve erimiş beyaz çikolata sıkma torbasıyla kekin üzerine istenilen şekilde akıtılır.
yağ, kabartma tozu, vanilya, kakao ve un katılarak mikserle çırpmaya devam edilir. Hindistan cevizi, pudra şekeriyle karıştırılır, içine yumurta akı koyularak yoğurulur.
Bu karışımdan tenis topu büyüklüğünde yuvarlaklar yapılır. Kek kalıbına, kek karışımının yarısı dökülür. Ardından hindistan cevizi topları kalıba yerleştirilir. Üzerine kek karışımının geri kalanı toplar görülmeyecek şekilde dökülür. Kek 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 40-45 dakika kadar pişirilir.
Beyaz çikolata benmari usulü eritilir.
Fırından çıkan kek soğuyunca kalıbından çıkartılır ve erimiş beyaz çikolata sıkma torbasıyla kekin üzerine istenilen şekilde akıtılır.
çok güzel bir kek olmuş beğendim
YanıtlaSil