Nursel'in Mutfağı Zeytinli Börek Tarifi 16 Temmuz 2015 Gaziantep



16 Temmuz 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 16 temmuz perşembe nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 16 Temmuz 2015 nurselin mutfağı Zeytinli Börek  nasıl yapılır, 16 Temmuz nurselin mutfağı Zeytinli Börek tarifi, Zeytinli Börek  malzemeleri, Zeytinli Börek nasıl pişirilir, Zeytinli Börek nasıl yapılır, nurselin mutfağı Şöbiyet  Tarifi , Nurselin mutfağı 16 Temmuz perşembe yemekleri, Nurselin Mutfağı çay saati 16.07.2015 Zeytinli Börek  Tarifi, nurselin mutfağı nazilli



börek tarifleri




Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Zeytinli Börek tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle.

 
ZEYTİNLİ BÖREK

HAMURU İÇİN.
Yarım kilo un.
1 tatlı kaşığı tuz.
Su.
İÇ HARCI İÇİN.
250 g kırma zeytin.

2 adet kuru soğan.
1 su bardağı ceviz.
Yarım demet maydanoz.
1 yemek kaşığı nar ekşisi.
3 yemek kaşığı sıvı yağ.
Karabiber.
Pul biber.
Tozbiber.
Tuz.

HAZIRLANIŞI
Geniş bir kaba yarım kilo un konur. Tuz atılır. Aldığı kadar su ile kulak memesi kıvamında hamur yoğurulur. Üzeri hava almayacak şekilde kapatılır ve 30 dakika dinlendirilir.
Kıyma tavaya alınır ve kavrulur. Sıvıyağ gezdirilir. Küçük doğranan kuru soğanlar ve çekirdeği alınıp yine küçük doğranan kırma zeytinler bırakılır. Karabiber, pul biber, toz biber ve tuz atılır. Kıyılan maydanoz ilave edilir ve ocaktan alınıp nar ekşisi gezdirilip çekilmiş ceviz atılır. Zeytininizin tuzuna göre tuz atmanızı öneririz. Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler elde edilir. Tabak büyüklüğünde açılır ve yarısına ılıyan harç konup yarım ay şeklinde kapatılır. Birleşen yerleri düzgün kesilir. Sacın üzerinde yoksa yağsız tavada çevrilerek pişirilir ve sunuma alınır.
börek tarifleri


PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}