Nursel'in Mutfağı Şöbiyet Tarifi 16 Temmuz 2015 Gaziantep



16 Temmuz 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 16 temmuz perşembe nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 16 Temmuz 2015 nurselin mutfağı Şöbiyet  nasıl yapılır, 16 Temmuz nurselin mutfağı Şöbiyet tarifi, Şöbiyet  malzemeleri, Şöbiyet nasıl pişirilir, Şöbiyet nasıl yapılır, nurselin mutfağı Şöbiyet  Tarifi , Nurselin mutfağı 16 Temmuz perşembe yemekleri, Nurselin Mutfağı çay saati 16.07.2015 Şöbiyet  Tarifi, nurselin mutfağı nazilli





 


Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Şöbiyet tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle.
 
ŞÖBİYET

Malzemeler:
1 paket baklavalık yufka.
250 g boz fıstık.
4 yemek kaşığı irmik.
2 su bardağı süt.
250 g sade yağ.

ŞERBETİ İÇİN.
2 su bardağı şeker.
2 bardak su.

HAZIRLANIŞI
Süt ve irmik tencereye konur. Karıştırılarak pişirilir. Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alınıp soğumaya bırakılır.
Baklavalık yufkadan 1 tane alınır ve üzerine eritilen yağı sürülür. 2. Yufka ile üzeri kapatılır ve tekrar yağlanır. 4 eşit parçaya bölünür. Uzun dikdörtgen dilimler çıkacaktır. Çıkan her dilimde 2'ye bölünür ve 3'e katlanır. Kare dilimler oluşacaktır. Üzerine soğuyan kaymak ve boz fıstık konur. Üçgen şeklini alacak şekilde kapatılıp fırın tepisine alınır. Tepsi dolana kadar aynı işlem uygulanır. Son olarak eritilen yağ gezdirilerek 180 derecede fırına verilir. Su ve şeker tencereye alınır ve şerbeti pişirilir. Kıvama gelince ocaktan alınır ve sıcakken fırından çıkan tatlının üzerine gezdirilir. Şerbetini çekince boz fıstık serpilerek sunuma alınır.


PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}