Çok lezzetli bir tatlı olan Kıbrıs tatlısını sizlerle de paylaşmak istedik. Misafirlerinizi bu değişik lezzetle şaşırtmaya ne dersiniz?
KIBRIS TATLISI
Malzemeler:
Kek için:
- 3 yumurta
- Yarım su bardağı şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı galeta unu
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- Yarım paket kabartma tozu
Şerbet için:
- 2 su bardağı su
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- Krema için:
- 1 litre süt
- 1 su bardağı nişasta
- Yarım su bardağı şeker
- 1 paket krem şanti
- 1 paket vanilya
Hazırlanışı:
- Şerbet için su ve şeker 15 dakika kaynatılır
- Vanilya eklenip bir taşım daha kaynatılan şerbet soğumaya bırakılır
- Kıbrıs tatlısının keki için yumurta ve şeker köpürene kadar çırpılır
- Diğer malzemelerde eklenip karıştırılır
- 160 derece fırında pişirilir
- Fırından çıkan kekin ilk sıcaklığı gidince şerbet üzerine dökülür soğumaya bırakılır
- Kreması için krem şanti hariç tüm malzemeler karıştırılır
- Kısık ateşte kıvamını alıncaya kadar pişirilen kremaya toz krem şanti eklenir
- 5 dakika kadar mikser ile çırpılır
- Soğuyan kekin üzerine krema yayılıp isteğe göre süslenir.
Not:Kıbrıs tatlısını yaparken şerbetin ve şerbeti döktükten sonra kekin tamamen soğuması gerekmektedir. Aksi taktirde şerbet sıcak olursa kekin hamurlaşmasına, kek sıcak olursa kremanın erimesine neden olur.
0 yorum:
Yorum Gönder