Kıbrıs Tatlısı Nasıl Yapılır



Kıbrıs tatlısı nasıl yapılır, Kıbrıs tatlısı tarifi, Kıbrıs tatlısı malzemeleri, tatlı tarifi, şerbetli tatlı, kremalı tatlı

Çok lezzetli bir tatlı olan Kıbrıs tatlısını sizlerle de paylaşmak istedik. Misafirlerinizi bu değişik lezzetle şaşırtmaya ne dersiniz?
 
 
KIBRIS TATLISI


Malzemeler:
Kek için:
- 3 yumurta
- Yarım su bardağı şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı galeta unu
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- Yarım paket kabartma tozu
Şerbet için:
- 2 su bardağı su
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- Krema için:
- 1 litre süt
- 1 su bardağı nişasta
- Yarım su bardağı şeker
- 1 paket krem şanti
- 1 paket vanilya

Hazırlanışı:
- Şerbet için su ve şeker 15 dakika kaynatılır
- Vanilya eklenip bir taşım daha kaynatılan  şerbet soğumaya bırakılır
- Kıbrıs tatlısının keki için yumurta ve şeker köpürene kadar çırpılır
- Diğer malzemelerde eklenip karıştırılır
- 160 derece fırında pişirilir
- Fırından çıkan kekin ilk sıcaklığı gidince şerbet üzerine dökülür soğumaya bırakılır
- Kreması için krem şanti hariç tüm malzemeler karıştırılır
- Kısık ateşte kıvamını alıncaya kadar pişirilen kremaya toz krem şanti eklenir
- 5 dakika kadar mikser ile çırpılır
- Soğuyan kekin üzerine krema yayılıp isteğe göre süslenir.

Not:Kıbrıs tatlısını yaparken şerbetin  ve şerbeti döktükten sonra kekin tamamen soğuması gerekmektedir. Aksi taktirde  şerbet sıcak olursa kekin hamurlaşmasına, kek sıcak olursa kremanın erimesine neden olur.

PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}