13 Temmuz 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 13 temmuz pazartesi nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 13 Temmuz 2015 nurselin mutfağı Tarhana Çorbası nasıl yapılır, 13 Temmuz nurselin mutfağı Tarhana Çorbası tarifi, Tarhana Çorbası malzemeleri, Tarhana Çorbası nasıl pişirilir, Tarhana Çorbası nasıl yapılır, nurselin mutfağı Tarhana Çorbası Tarifi , Nurselin mutfağı 13 Temmuz pazartesi yemekleri, Nurselin Mutfağı çay saati 13.07.2015 Tarhana Çorbası Tarifi, nurselin mutfağı Kahramanmaraş
Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Tarhana Çorbası tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle.
Malzemeler:
1 çorba kasesi kuru tarhana
1 tatlı kaşığı tuz
Sıcak su
Üzeri için:
1 yemek kaşığı tereyağı
Kuru nane
Tarhana için:
2 su bardağı buğday
1 kilo yoğurt
1 yemek kaşığı çörek otu
1 yemek kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı tuz
Su
Hazırlanışı:
TARHANA YAPILIŞI: yıkanıp süzülen buğday tencereye alınır. Üzerine çıkacak kadar su konur ve tuz atılır. Pişme aşamasında Suyunu çekerse sıcak su eklenebilir ve arada bir karıştırmak gerekir. Ortalama pişme süresi 40 dakikadır. Lapa kıvamında bir buğday pilavı olacaktır. Ocaktan alınıp biraz serinleyince üzerine yoğurt konur. Çörek otu ve kekik atılır. Çırpılarak harmanlanır ve güzelce sarılarak 1 gün mayalandırılır. Delikli şeker çuvalı veya naylonun üzerine ince bir tabaka olacak şekilde yayılarak güneşte kurutulur. Kuruduktan sonra toplanır. Bu aşamada kırılacak ve cips gibi olacaktır.
Tarhana üzerine çıkacak kadar su ile birlikte ocağa alınır. Kaynayıp yumuşayınca topaklanmasın diye blendırdan geçirilir ve tuz atılır. Bir taşım kaynayınca ocaktan alınır. Üzerine tereyağında yakılan kuru nane ile servis edilir.
TARHANA ÇORBASI
Malzemeler:
1 çorba kasesi kuru tarhana
1 tatlı kaşığı tuz
Sıcak su
Üzeri için:
1 yemek kaşığı tereyağı
Kuru nane
Tarhana için:
2 su bardağı buğday
1 kilo yoğurt
1 yemek kaşığı çörek otu
1 yemek kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı tuz
Su
Hazırlanışı:
TARHANA YAPILIŞI: yıkanıp süzülen buğday tencereye alınır. Üzerine çıkacak kadar su konur ve tuz atılır. Pişme aşamasında Suyunu çekerse sıcak su eklenebilir ve arada bir karıştırmak gerekir. Ortalama pişme süresi 40 dakikadır. Lapa kıvamında bir buğday pilavı olacaktır. Ocaktan alınıp biraz serinleyince üzerine yoğurt konur. Çörek otu ve kekik atılır. Çırpılarak harmanlanır ve güzelce sarılarak 1 gün mayalandırılır. Delikli şeker çuvalı veya naylonun üzerine ince bir tabaka olacak şekilde yayılarak güneşte kurutulur. Kuruduktan sonra toplanır. Bu aşamada kırılacak ve cips gibi olacaktır.
Tarhana üzerine çıkacak kadar su ile birlikte ocağa alınır. Kaynayıp yumuşayınca topaklanmasın diye blendırdan geçirilir ve tuz atılır. Bir taşım kaynayınca ocaktan alınır. Üzerine tereyağında yakılan kuru nane ile servis edilir.
0 yorum:
Yorum Gönder