Gülenay ile Pasta & Börek Lokma Tatlısı Tarifi- 13 Temmuz 2015



Gülenay ile Pasta-Börek tarifleri, stv Gülenay ile Pasta-Börek programı, 13 Temmuz 2015 gülenay ile pasta börek tarifleri, 13 Temmuz 2015 pazartesi gülenay ile pasta börek izle, Gülenay ile Pasta &  Börek Lokma Tatlısı Tarifi- 13 Temmuz 2015, gülenay Lokma Tatlısı tarifi,Gülenay ile Pasta & Börek Lokma Tatlısı  Tarifi- 13 Temmuz 2015, Lokma Tatlısı nasıl yapılır





Gülenay ile Pasta & Börek 
Lokma Tatlısı Tarifi- 13 Temmuz 2015

Malzemeler:
3 su bardağı un
2 su bardağı su
1 paket kuru maya
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker

Şerbeti için:
2 su bardağı şeker
1,5 su bardağı su
Yarım limon

Hazırlanışı:
Şerbet için su ve şeker ocakta kaynatılır. Altını kapatmaya yakın limon sıkılır ve soğumaya bırakılır.
Ilık su, maya ve şeker iyice çırpılır. İçerisine tuz ve un eklenerek yumuşak bir hamur yoğurulur. Hamur yaklaşık bir saat mayalanmaya bırakılır. Mayalandıktan sonra yağa batırılan kaşıkla hamurdan parçalar alınarak kızgın yağda kızartılır ve soğuk şerbete atılır.


PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}