Pastane İzle 15 Temmuz 2015 - TRT 1 15.07.2015 Sebzeli Hamur Tarifi.
Malzemeler:
Hamuru için:
5 su bardağı un
1 paket yaş maya
3\4 su bardağı su
1 tatlı kaşığı şeker
1\2 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı zeytinyağı
İçi İçin:
2 diş sarımsak
1 adet domates
1 avuç ceviz
4 adet mantar
1 adet kapya
1 adet kabak
Köz patlıcan
2 yemek kaşığı nar ekşisi
Zeytin
Maydanoz
Pul biber
Tuz
Hazırlanışı:
Malzemeler:
Hamuru için:
5 su bardağı un
1 paket yaş maya
3\4 su bardağı su
1 tatlı kaşığı şeker
1\2 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı zeytinyağı
İçi İçin:
2 diş sarımsak
1 adet domates
1 avuç ceviz
4 adet mantar
1 adet kapya
1 adet kabak
Köz patlıcan
2 yemek kaşığı nar ekşisi
Zeytin
Maydanoz
Pul biber
Tuz
Hazırlanışı:
Ilık su, maya ve şeker, maya eriyene kadar karıştırılır. Karıştırma kabında un ve tuz karıştırılarak ortası havuz gibi açılır. Yağ, eritilen maya ve gerekirse su eklenip yumuşak hamur yoğrulur. Üstü kapatılarak mayalanmaya bırakılır.
İçi için sarımsak, domates, 1 adet köz kapya biber, mantar, 1 adet çiğ kapya biber, kabak, tuz, pul biber hafif diri kalacak şekilde robotta çekilir. İçerisine 2 yemek kaşığı nar ekşisi eklenip karıştırılır
Mayalanan hamur mandalina büyüklüğünde bezelere ayrılıp yuvarlanır. Her beze merdane ile ince açılır.
Açılan hamurlar yağlı kağıt serilip tepsiye yerleştirilir. Üzerilerine sebzeli iç harç yayılır. Doğranmış köz patlıcan ve zeytinde üzerlerine eklenip 200 derece sıcak fırında pişirilir.Piştikten sonra ince kıyılmış maydanoz ile servis edilir.
0 yorum:
Yorum Gönder