13 Temmuz 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 13 temmuz pazartesi nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 13 Temmuz 2015 nurselin mutfağı Maraş Kıvrımı nasıl yapılır, 13 Temmuz nurselin mutfağı Maraş Kıvrımı tatlsı tarifi, Çökelekli Börek malzemeleri, Maraş Kıvrımı nasıl pişirilir, Maraş Kıvrımı nasıl yapılır, nurselin mutfağı Maraş Kıvrımı Tarifi , Nurselin mutfağı 13 Temmuz pazartesi yemekleri, Nurselin Mutfağı çay saati 13.07.2015 Maraş Kıvrımı Tarifi, nurselin mutfağı Kahramanmaraş
Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Maraş Kıvrımı tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle.
Malzemeler:
Hamuru için:
Yarım çay bardağı yoğurt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı maden suyu
1 yemek kaşığı sirke
Yarım paket kabartma tozu
1 fiske tuz
1 bardak su
Un
İçi için:
3 su bardağı çekilmiş ceviz.
Üzeri için:
3 yemek kaşığı tereyağı
Şerbeti için:
3,5 su bardağı şeker
3 bardak su
2 3 damla limon suyu
Hazırlanışı:
Yoğurt ve sıvı yağ verilen ölçülerde geniş bir kaba alınır. Sirke ve maden suyu eklenir. 1 bardak su ilave edilir ve bütün sıvılar karıştırılır. Özleşince tuz atılıp 1 paket kabartma tozu ve aldığı kadar unla yumuşak kıvamlı hamur yoğurulur. Mandalina büyüklüğünde bezeler elde edilir. Üzeri kapatılır ve 20 dakika dinlendirilir.
3 bardak su ve 3,5 bardak şeker tencereye alınır ve şerbeti pişirilir. Kıvama gelince limon sıkılır ve ocaktan alınıp soğumaya bırakılır.
Dinlenen bezelerden bir tane alınıp büyükçe açılır. Ortasından kesilir. 2 yufka çıkacaktır. Üzerine çekilmiş ceviz serpilir. Rulo şeklinde gelişi güzel sarılarak gül şekli verilip yuvarlak alüminyum tepsinin ortasına konur. Diğer her bezeye aynı işlem uygulanır ve tepsinin ortasındaki ilk kıvrımın devamı olacak şekilde tepsiye dizilir. Dilimlenip Üzerine eritilip kızdırılan tereyağ gezdirilir. Yağını çekince 180 derecede önceden ısıtılan fırına verilir.
Fırından çıkar çıkmaz soğuyan şerbet üzerine gezdirilir. İsteğe bağlı olarak toz fıstıkla süslenip sunuma alınır.
KAHRAMANMARAŞ KIVRIMI
Malzemeler:
Hamuru için:
Yarım çay bardağı yoğurt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı maden suyu
1 yemek kaşığı sirke
Yarım paket kabartma tozu
1 fiske tuz
1 bardak su
Un
İçi için:
3 su bardağı çekilmiş ceviz.
Üzeri için:
3 yemek kaşığı tereyağı
Şerbeti için:
3,5 su bardağı şeker
3 bardak su
2 3 damla limon suyu
Hazırlanışı:
Yoğurt ve sıvı yağ verilen ölçülerde geniş bir kaba alınır. Sirke ve maden suyu eklenir. 1 bardak su ilave edilir ve bütün sıvılar karıştırılır. Özleşince tuz atılıp 1 paket kabartma tozu ve aldığı kadar unla yumuşak kıvamlı hamur yoğurulur. Mandalina büyüklüğünde bezeler elde edilir. Üzeri kapatılır ve 20 dakika dinlendirilir.
3 bardak su ve 3,5 bardak şeker tencereye alınır ve şerbeti pişirilir. Kıvama gelince limon sıkılır ve ocaktan alınıp soğumaya bırakılır.
Dinlenen bezelerden bir tane alınıp büyükçe açılır. Ortasından kesilir. 2 yufka çıkacaktır. Üzerine çekilmiş ceviz serpilir. Rulo şeklinde gelişi güzel sarılarak gül şekli verilip yuvarlak alüminyum tepsinin ortasına konur. Diğer her bezeye aynı işlem uygulanır ve tepsinin ortasındaki ilk kıvrımın devamı olacak şekilde tepsiye dizilir. Dilimlenip Üzerine eritilip kızdırılan tereyağ gezdirilir. Yağını çekince 180 derecede önceden ısıtılan fırına verilir.
Fırından çıkar çıkmaz soğuyan şerbet üzerine gezdirilir. İsteğe bağlı olarak toz fıstıkla süslenip sunuma alınır.
0 yorum:
Yorum Gönder