Nursel'in Mutfağı Maraş Kıvrımı Tarifi 13 Temmuz 2015 Kahramanmaraş



13 Temmuz 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 13 temmuz pazartesi nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 13 Temmuz 2015 nurselin mutfağı Maraş Kıvrımı  nasıl yapılır, 13 Temmuz nurselin mutfağı Maraş Kıvrımı tatlsı tarifi, Çökelekli Börek   malzemeleri, Maraş Kıvrımı nasıl pişirilir, Maraş Kıvrımı nasıl yapılır, nurselin mutfağı Maraş Kıvrımı  Tarifi , Nurselin mutfağı 13 Temmuz pazartesi yemekleri, Nurselin Mutfağı çay saati 13.07.2015 Maraş Kıvrımı  Tarifi, nurselin mutfağı Kahramanmaraş

tatlı tarifleri


Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Maraş Kıvrımı tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle.

KAHRAMANMARAŞ KIVRIMI

Malzemeler:
Hamuru için:
Yarım çay bardağı yoğurt
Yarım çay bardağı sıvı yağ 
1 çay bardağı maden suyu 
1 yemek kaşığı sirke
Yarım paket kabartma tozu 
1 fiske tuz 
1 bardak su 
Un


İçi için:
3 su bardağı çekilmiş ceviz. 
Üzeri için: 
3 yemek kaşığı tereyağı


Şerbeti için:
3,5 su bardağı şeker 
3 bardak su
2 3 damla limon suyu

Hazırlanışı:
Yoğurt ve sıvı yağ verilen ölçülerde geniş bir kaba alınır. Sirke ve maden suyu eklenir. 1 bardak su ilave edilir ve bütün sıvılar karıştırılır. Özleşince tuz atılıp 1 paket kabartma tozu ve aldığı kadar unla yumuşak kıvamlı hamur yoğurulur. Mandalina büyüklüğünde bezeler elde edilir. Üzeri kapatılır ve 20 dakika dinlendirilir. 
3 bardak su ve 3,5 bardak şeker tencereye alınır ve şerbeti pişirilir. Kıvama gelince limon sıkılır ve ocaktan alınıp soğumaya bırakılır. 
Dinlenen bezelerden bir tane alınıp büyükçe açılır. Ortasından kesilir. 2 yufka çıkacaktır. Üzerine çekilmiş ceviz serpilir. Rulo şeklinde gelişi güzel sarılarak gül şekli verilip yuvarlak alüminyum tepsinin ortasına konur. Diğer her bezeye aynı işlem uygulanır ve tepsinin ortasındaki ilk kıvrımın devamı olacak şekilde tepsiye dizilir. Dilimlenip Üzerine eritilip kızdırılan tereyağ gezdirilir. Yağını çekince 180 derecede önceden ısıtılan fırına verilir. 
Fırından çıkar çıkmaz soğuyan şerbet üzerine gezdirilir. İsteğe bağlı olarak toz fıstıkla süslenip sunuma alınır.


PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}