Nursel'in Mutfağı Çökelekli Börek Tarifi 13 Temmuz 2015 Kahramanmaraş



13 Temmuz 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 13 temmuz pazartesi nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 13 Temmuz 2015 nurselin mutfağı Çökelekli Börek  nasıl yapılır, 13 Temmuz nurselin mutfağı Çökelekli Börek tarifi, Çökelekli Börek   malzemeleri, Çökelekli Börek nasıl pişirilir, Çökelekli Börek nasıl yapılır, nurselin mutfağı Çökelekli Börek  Tarifi , Nurselin mutfağı 13 Temmuz pazartesi yemekleri, Nurselin Mutfağı çay saati 13.07.2015 Çökelekli Börek  Tarifi, nurselin mutfağı Kahramanmaraş

maraş mutfağı

Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Çökelekli Börek tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle.

ÇÖKELEKLİ BÖREK

Malzemeler:
Hamuru için: 
1 kilo un
1 tatlı kaşığı tuz
Su


İç harcı için:
Yarım kilo çökelek
3 adet kuru soğan
5 adet sivri biber
Yarım demet maydanoz
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Pul biber
Tuz

Hazırlanışı:
Un geniş bir kaba alınır. Tuz atılır ve aldığı kadar unla kulak memesi kıvamında hamur yoğurulur. 
Dibine sıvı yağ gezdirilen tavada küçük küçük doğranan soğanlar kavrulur. Soğanlar ölünce küçük doğranan biberler eklenir. Tuz ve pul biber atılıp ocaktan alınır. Çökelek ve kıyılan maydanozla harmanlanır. 
Hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler elde edilir. 
İlk beze büyükçe açılır. İki tarafından kapatılır. Dikdörtgen şeklini alacaktır. Kenarına aralıklarla 1 yemek kaşığı hazırlanan harçtan bırakılır. Diğer kenarı ile üzeri kapatılır ve açılmasın diye bastırılır. Aralarda boşluk bırakılan kısımlarda aynı şekilde bastırılarak birleştirilir. Birleşen kısımlarından bıçakla kesilir. Kare dilim börekler olacaktır. Her bezeye aynı işlem uygulanır. Sacın üzerinde yoksa yağsız tavada çevrilerek pişirilir. Pişer pişmez sıcakken arkalı önlü tereyağı sürülerek servise alınır.




PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}