Nursel'in Mutfağı Laz Böreği Tarifi 3 Temmuz 2015 Ordu



3 Temmuz 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 3 temmuz cuma nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 3 Temmuz 2015 nurselin mutfağı Laz Böreği  nasıl yapılır, 3 Temmuz nurselin mutfağı Laz Böreği tarifi, Laz Böreği   malzemeleri, Laz Böreği  nasıl pişirilir, Laz Böreği nasıl yapılır, nurselin mutfağı Laz Böreği Tarifi , Nurselin mutfağı 3 Temmuz cuma yemekleri, Nurselin Mutfağı çay saati 03.07.2015 Laz Böreği  Tarifi, nurselin mutfağı ordu




Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Laz Böreği tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle.

LAZ BÖREĞİ

Malzemeler:
3,5 su bardağı un
1,5 su bardağı süt
1 çay bardağı eritilmiş tereyağı
1 adet yumurta
1 fiske tuz
börek tarifleriMuhallebisi için:
3 su bardağı süt
4 yemek kaşığı nişasta 
4 yemek kaşığı şeker 
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı karabiber


Şerbeti için:
3 su bardağı şeker 
3,5 su bardağı su
2 damla limon suyu

Hazırlanışı:
Eritilen tereyağından 1 çay bardağı alınıp geniş bir kaba konur. Süt eklenir ve 1 yumurta kırılır. Tuz atılır. Ortalama 3,5 su bardağı unla hamuru yoğurulur. 
Tencereye süt, nişasta ve şeker konur. Vanilya eklenir ve muhallebisi pişirilir. Kıvama gelince ocaktan alınıp içine tereyağ bırakılır ve çırpılır. Soğuyunca içine 1 yumurta kırılır ve karabiber atılıp karıştırılır. 
Şeker ve su tencereye alınır ve şerbeti pişirilir. Kıvama gelince limon suyu sıkılar. Ocaktan alınıp soğumaya bırakılır. Hamurdan 20 beze elde edilir. 10 tanesi nişasta ve un karışımı ile tabak büyüklüğünde açılıp üst üste konur. Tek seferde büyütülüp üzerine yağ gezdirilen fırın tepsisine alınır. Tek tekte açabilirsiniz bu pratik yoludur. 
Üzerine muhallebisi yayılır ve kalan 10 beze ile üzeri kapatılır. 
Kare kare dilimler kesilir. Eritilip kızdırılan tereyağ gezdirilir ve 
190 derecede fırına verilir. 
Fırından çıkıp kaynarlığını atınca soğuyan şerbeti gezdirilir ve sunuma alınır.


PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}