Nursel'in Mutfağı Tavuklu Gelibolu Mantısı Tarifi 20 Haziran 2015 Gelibolu



20 Haziran 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 20 Haziran cumartesi nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 20 Haziran 2015 nurselin mutfağı Tavuklu Gelibolu Mantısı  nasıl yapılır, 20 Haziran nurselin mutfağı Tavuklu Gelibolu Mantısı  tarifi, Tavuklu Gelibolu Mantısı  malzemeleri, Tavuklu Gelibolu Mantısı nasıl pişirilir, Tavuklu Gelibolu Mantısı  nasıl yapılır, nurselin mutfağı Tavuklu Gelibolu Mantısı Tarifi , Nurselin mutfağı 20 Haziran cumartesi yemekleri, Nurselin Mutfağı çay saati 20.06.2015 Tavuklu Gelibolu Mantısı Tarifi, nurselin mutfağı gelibolu, süt tarhanası nasıl yapılır.



Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Tavuklu Gelibolu Mantısı tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..

TAVUKLU GELİBOLU MANTISI

Malzemeler:
İç harcı için:
3 su bardağı süt tarhanası
3 adet kuru soğan 
Yarım çay bardağı sıvı yağ 
Tuz 
Sıcak su 


Hamuru için:
5 su bardağı un 
1 tatlı kaşığı Tuz 
Su

 
Üzeri için:
1 bütün tavuk. 
Süt tarhanası için:. 
3 su bardağı kırık buğday 
1 kilo süt 
1 yemek kaşığı karabiber 
1 yemek kaşığı tuz

Hazırlanışı:
Süt tarhanası yapılışı: kırık buğday geniş bir tencereye yayılır. Üzerine kaynatılan süt bırakılır. Bol karabiber ve tuz atılır. Karıştırılarak 180 derecede fırına verilir. Ortalama pişme süresi 40 dakikadır. Kuruyup üzeri iyice kararınca fırından alınır. Soğuyunca bir bezin üstüne yayılıp kurutulur ve daha sonra kalburdan geçirilir veya elde ufalanır. 3 - 4 gün kuruma süresi vardır. Bu süre boyunca günde bir kere elinizde ufalamanız önemlidir. 
 Çok küçük doğranan soğanlar dibine sıvı yağ gezdirilen tencereye alınır. Rengi dönünce süt tarhanası bırakılıp biraz kavrulur. Üzerine 2 parmak çıkacak kadar sıcak suyu eklenir. Tuzu atılır ve suyunu çekene kadar pişirilip soğumaya bırakılır.
Tavuğun üzerine bol su konur ve haşlanmaya bırakılır. 
 Un, su ve tuz ile mantı hamuru yoğurulur. 2 beze elde edilir. Büyükçe açılır ve 3 parmak kalınlığında kareler kesilir. Süt tarhanası ile hazırlanan harçtan konup 4 ucundan bohça şeklinde kapatılır. Yuvarlak bir alüminyum tepsiye dizilip 180 derecede fırına verilir. Kızarınca fırından çıkarılır. Üzerine haşlanan tavuğun suyu gezdirilir ve haşlanıp didiklenen parçaları yayılıp suyunu çekene kadar tekrar fırına verilir.


PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}