Nursel'in Mutfağı Kepir Sarması Tarifi 3 Temmuz 2015 Ordu



3 Temmuz 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 3 temmuz cuma nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 3 Temmuz 2015 nurselin mutfağı Kepir Sarması  nasıl yapılır, 3 Temmuz nurselin mutfağı Kepir Sarması  tarifi, Kepir Sarması   malzemeleri, Kepir Sarması  nasıl pişirilir, Kepir Sarması nasıl yapılır, nurselin mutfağı Kepir Sarması Tarifi , Nurselin mutfağı 3 Temmuz cuma yemekleri, Nurselin Mutfağı çay saati 03.07.2015 Kepir Sarması  Tarifi, nurselin mutfağı ordu




Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Kepir Sarması tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle.

KEPİR SARMASI

Malzemeler:
2 bağ karalahana
6 parça kuzu gerdan 
3 su bardağı kepir (kırık mısır)
6 adet kuru soğan
1 baş sarımsak
Yarım çay bat dağı sıvı yağ
sarma tarifleri2 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı bulgur 
1 su bardağı pirinç
1 tutam maydanoz
Pul biber
Tuz
1 bardak sıcak su 
Sosu için:
1 yemek kaşığı biber salçası. Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım bardak sıcak su 
Tuz

Hazırlanışı:
Karalahana yapraklarının sapları temizlenir ve tuz atılan bol suda yumuşayana kadar bir kaç dakika haşlanır. Yumuşayınca ocaktan alınıp soğuk suya bastırılarak acısı alınır. Yapraklar ikiye ayrılır ve ortasındaki damarı çıkarılır. 
Tereyağı eritilip sıvı yağ gezdirilen tavada küçük küçük doğranan soğanlar ve sarımsaklar kavrulur. Pul biberi ve tuzu atılır. Rengi dönünce yıkanıp süzülen pirinç ve bulgur konur. 3 bardak kepir yani kırık mısırı eklenir. Doğranan maydanozlar katılır. Karabiberi atılır. Sıcak suyu verilip demlenmeye bırakılır. Biraz serinleyince yapraklara konur ve uzun ince sarılarak dibine gerdan eti konulan tencereye dizilir. 
Sıvı yağında salça kavrulur sıcak su ile açılır ve tuz atılarak sos hazırlanır. Pişmek üzere ocağa alınan sarmaların üzerine gezdirilir ve kapağı kapatılır. Kaynayınca kısık ateşte pişmeye bırakılır. Ters çevrilerek sunuma alınır.


PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}