Nursel'in Mutfağı Gürcü Kavurma Tarifi 3 Temmuz 2015 Ordu



3 Temmuz 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 3 temmuz cuma nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 3 Temmuz 2015 nurselin mutfağı Gürcü Kavurma  nasıl yapılır, 3 Temmuz nurselin mutfağı Gürcü Kavurma  tarifi, Gürcü Kavurma   malzemeleri, Gürcü Kavurma  nasıl pişirilir, Gürcü Kavurma nasıl yapılır, nurselin mutfağı Gürcü Kavurma Tarifi , Nurselin mutfağı 3 Temmuz cuma yemekleri, Nurselin Mutfağı çay saati 03.07.2015 Gürcü Kavurma  Tarifi, nurselin mutfağı ordu




Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Gürcü Kavurma tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle.

GÜRCÜ KAVURMA

Malzemeler:
2 kilo dana kuşbaşı
500 g kuyruk yağı 
kavurma tarifleri1 su bardağı et suyu 
6 adet kuru soğan 
2 su bardağı mısır unu
1 yemek kaşığı domates salçası 
1 yemek kaşığı biber salçası
2 adet sarımsak 
2 su bardağı çekilmiş ceviz 
2 yemek kaşığı safran
1 çay kaşığı kişniş 
1 yemek kaşığı pul biber 
1 yemek kaşığı tuz 
1 çay kaşığı karabiber

Hazırlanışı:

Kuşbaşı etler kuyruk yağı ile beraber düdüklüye alınıp kendi suyunda haşlanır. 
Tavada tereyağı eritilir ve elenen mısır unu içinde kavrulur. 
Tencerede eritilen tereyağında doğranan bol soğan kavrulur. Rengi dönünce domates ve biber salçası bırakılır. Tuz ve pul biber atılır. Haşlanan etler eklenir ve çıkan suyundan 1 bardak konur. Kaynayınca üzerine çıkacak kadar sıcak su verilir. Suyundan 1 kase kenara ayrılır. Rondoda biraz su katılarak çekilen ceviz sarımsak ve safran un kıvamına gelince su ile birazcık inceltilip yemeğe eklenir. Ardından karıştırılarak yavaş yavaş kavrulan unu bırakılır. Son olarak kişniş ve karabiber atılıp ocaktan alınır. Sıcak su verildikten sonra kenara ayrılan 1 kase su üzerine sos olarak gezdirilir ve sunuma alınır.


PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}