yeşil elma 27.03.2015 tarifleri, 27 mart cuma yeşil elma tarifler, oktay usta , oktay usta tarifler, oktay usta izle, samanyolu oktay usta, oktay ustada bugün ne yapıldı, oktay usta kolay yemek tarifleri, oktay usta frambuazlı katlı tatlı tarifi, yeşil elma frambuazlı katlı tatlı nasıl yapılır, frambuazlı katlı tatlı malzeme listesi, frambuazlı katlı tatlı tarifi,frambuazlı katlı tatlı nasıl yapılır, frambuazlı katlı tatlıı nasıl yapılır,frambuazlı katlı tatlı tarifi, yeşil elma bugün,

Hafta içi her gün muhteşem tariflerle ekrana gelen Yeşil Elma'nın tüm tarifleri yayınlandıktan hemen sonra burada.
Malzemeler:
1 litre süt
1 su bardağı şeker
2 çorba kaşığı nişasta
2 çorba kaşığı un
1 paket vanilya
1 paket yulaflı bisküvi
1 poşet köpürtülmüş şanti
Frambuazlı Kısım İçin:
1 kase frambuaz
2 yemek kaşığı nişasta
1 çay bardağı şeker
1 su bardağı su
Hazırlanışı:
Süt, toz şeker, un, nişasta ve vanilya tencerede çırpma teliyle hızlıca karıştırılıp ocağa alınır. Çırpma teliyle karıştırarak pişirmeye devam edilir. Kıvamı koyulaşıp kaynayınca altı kapatılır ve soğumaya bırakılır.
Frambuaz nişasta, su ve toz şeker doğrayıcıda püre haline getirilerek ayrı bir tencereye dökülür ve pişirilir. Frambuaz sosu soğumaya bırakılır.
Krema soğuyunca köpürtülmüş şanti içine eklenerek mikserle çırpılır. Krema krem şanti torbasına doldurularak bardakların zeminine kırılmış bisküvilerin üzerine paylaştırılır Üzerine krema torba yardımıyla sıkılır. Üzerine frambuaz sosu dökülür. Üzerine tekrar krema, tekrar frambuaz sos ve tekrar krema koyulur. Bu şekilde kat kat bir tatlı hazırlanır. Üzerlerine 1-2 tane frambuaz koyup, bir nane yaprağı koyarak soğuk servis edilir.
FRAMBUAZLI KATLI TATLI
Malzemeler:
1 litre süt
1 su bardağı şeker
2 çorba kaşığı nişasta
2 çorba kaşığı un
1 paket vanilya
1 paket yulaflı bisküvi
1 poşet köpürtülmüş şanti
Frambuazlı Kısım İçin:
1 kase frambuaz
2 yemek kaşığı nişasta
1 çay bardağı şeker
1 su bardağı su
Hazırlanışı:
Süt, toz şeker, un, nişasta ve vanilya tencerede çırpma teliyle hızlıca karıştırılıp ocağa alınır. Çırpma teliyle karıştırarak pişirmeye devam edilir. Kıvamı koyulaşıp kaynayınca altı kapatılır ve soğumaya bırakılır.
Frambuaz nişasta, su ve toz şeker doğrayıcıda püre haline getirilerek ayrı bir tencereye dökülür ve pişirilir. Frambuaz sosu soğumaya bırakılır.
Krema soğuyunca köpürtülmüş şanti içine eklenerek mikserle çırpılır. Krema krem şanti torbasına doldurularak bardakların zeminine kırılmış bisküvilerin üzerine paylaştırılır Üzerine krema torba yardımıyla sıkılır. Üzerine frambuaz sosu dökülür. Üzerine tekrar krema, tekrar frambuaz sos ve tekrar krema koyulur. Bu şekilde kat kat bir tatlı hazırlanır. Üzerlerine 1-2 tane frambuaz koyup, bir nane yaprağı koyarak soğuk servis edilir.
0 yorum:
Yorum Gönder