27 Mart 2015 Oktay Usta Yeşil Elma Frambuazlı Katlı Tatlı Tarifi



yeşil elma 27.03.2015 tarifleri, 27 mart cuma yeşil elma tarifler, oktay usta , oktay usta tarifler, oktay usta izle, samanyolu oktay usta, oktay ustada bugün ne yapıldı, oktay usta kolay yemek tarifleri, oktay usta  frambuazlı katlı tatlı tarifi, yeşil elma frambuazlı katlı tatlı nasıl yapılır, frambuazlı katlı tatlı malzeme listesi, frambuazlı katlı tatlı tarifi,frambuazlı katlı tatlı nasıl yapılır, frambuazlı katlı tatlıı nasıl yapılır,frambuazlı katlı tatlı tarifi, yeşil elma bugün,

 



Hafta içi her gün muhteşem tariflerle ekrana gelen Yeşil Elma'nın tüm tarifleri yayınlandıktan hemen sonra burada.

FRAMBUAZLI KATLI TATLI

Malzemeler:
 1 litre süt
 1 su bardağı şeker
 2 çorba kaşığı nişasta
 2 çorba kaşığı un
 1 paket vanilya
 1 paket yulaflı bisküvi
 1 poşet köpürtülmüş şanti


Frambuazlı Kısım İçin:
 1 kase frambuaz
 2 yemek kaşığı nişasta
 1 çay bardağı şeker
 1 su bardağı su

Hazırlanışı:

Süt, toz şeker, un, nişasta ve vanilya tencerede çırpma teliyle hızlıca karıştırılıp ocağa alınır. Çırpma teliyle karıştırarak pişirmeye devam edilir. Kıvamı koyulaşıp kaynayınca altı kapatılır ve soğumaya bırakılır.
Frambuaz nişasta, su ve toz şeker doğrayıcıda  püre haline getirilerek ayrı bir tencereye dökülür ve pişirilir. Frambuaz sosu soğumaya bırakılır.
Krema soğuyunca köpürtülmüş şanti içine eklenerek  mikserle çırpılır. Krema krem şanti torbasına doldurularak bardakların zeminine kırılmış bisküvilerin üzerine  paylaştırılır Üzerine krema torba yardımıyla sıkılır. Üzerine frambuaz sosu dökülür. Üzerine tekrar krema, tekrar frambuaz sos ve tekrar krema koyulur. Bu şekilde kat kat bir tatlı hazırlanır. Üzerlerine 1-2 tane frambuaz koyup, bir nane yaprağı koyarak soğuk servis edilir.


PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}