Nursel'in Mutfağı Haçapuri Tarifi 3 Temmuz 2015 Ordu



3 Temmuz 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 3 temmuz cuma nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 3 Temmuz 2015 nurselin mutfağı Haçapuri  nasıl yapılır, 3 Temmuz nurselin mutfağı Haçapuri  tarifi, Haçapuri   malzemeleri, Haçapuri  nasıl pişirilir, Haçapuri nasıl yapılır, nurselin mutfağı Haçapuri Tarifi , Nurselin mutfağı 3 Temmuz cuma yemekleri, Nurselin Mutfağı çay saati 03.07.2015 Haçapuri  Tarifi, nurselin mutfağı ordu



hamur işi tarifleri

Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Haçapuri tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle.

HAÇAPURİ

Malzemeler:
Hamuru için:
1 paket kuru maya
1 yemek kaşığı tuz
1 bardak ılık su

Aldığı kadar un

İç harcı için: 
500 g dana kıyma
6 adet kuru soğan 
6 adet yumurta 
Yarım çay bardağı sıvı yağ 
1 çay kaşığı karabiber 
1 fiske tuz

 
Üzeri için: 
1 adet yumurta
Çörek otu

Hazırlanışı:
Kuru maya 1 bardak ılık su ile geniş bir kapta karıştırılır. Tuz atılır ve aldığı kadar unla hamuru yoğurulur. Hamurun yarısı dikdörtgen bir cam kaba alınıp yayılır. Bu şekilde iki hamurunda üzeri kapatılıp 30 dakika dinlendirilir.
Sıvı yağı gezdirilen tavada küçük doğranan bol soğan kavrulur. Tuz atılır ve yumuşayınca kıyması konur. Karabiber atılıp ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır. Cam kapta mayalanan hamurun üzerine iç harç yayılır. Haşlanıp dilimlenen yumurtalar konur. Yoğurma kabında kalan hamur ile nazik bir şekilde üzeri kapatılır. Son olarak yumurta sürülüp çörek otu serpilir. 180 derecede önceden ısıtılan fırına verilir. Fırından çıkınca dilimlenerek servis edilir.


PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}