Nursel'in Mutfağı Kaburgalı Bakla Dolması Tarifi 15 Temmuz 2015 Amasya



15 Temmuz 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 14 temmuz çarşamba nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 15 Temmuz 2015 nurselin mutfağı Kaburgalı Bakla Dolması  nasıl yapılır, 15 Temmuz nurselin mutfağı Kaburgalı Bakla Dolması tarifi, Kaburgalı Bakla Dolması  malzemeleri, Kaburgalı Bakla Dolması nasıl pişirilir, Kaburgalı Bakla Dolması nasıl yapılır, nurselin mutfağı Kaburgalı Bakla Dolması  Tarifi , Nurselin mutfağı 15 Temmuz çarşamba yemekleri, Nurselin Mutfağı çay saati 15.07.2015 Kaburgalı Bakla Dolması  Tarifi, nurselin mutfağı nazilli



Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Kaburgalı Bakla Dolması tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle.

KABURGALI BAKLA DOLMASI

Malzemeler:

6 parça kemikli kaburga eti
4 su bardağı kuru bakla
2 su bardağı yarma
Yarım su bardağı bulgur
6 adet kuru soğan
3 adet domates
5 adet sivri biber
Yarım demet taze nane
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
4 diş sarımsak
3 4 adet kuru biber
1 su bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
Pul biber
Karabiber
Kimyon
Kekik 
Tuz


Hazırlanışı:

Bakla bir gece önceden ıslatılır. Bulgur ve yarma ile geniş bir kaba alınır. Bol soğan, domates, sivri biber ve sarımsak doğranır. Biber ve domates salçası bırakılır. Taze nane, maydanoz ve dereotu kıyılıp ilave edilir. Sıvı yağ gezdirilir. Pul biber, karabiber, kekik, kimyon ve tuz atılıp harmanlanır. Hazırlanan harç tuzu alınan asma yapraklarına konup bohça şeklinde sarılır. Dibine kaburgaların dizildiği güvecin içine gelişi güzel atılarak yerleştirilir. Tat vermesi için isteğe bağlı olarak üzerine kuru kırmızı biber bırakılır. Dağılmaması için dolma taşı yoksa tabak konup sıcak suyu verilerek alüminyum folyo ile ağzı kapatılır. Odun ateşinde veya ocakta kısık ateşte de pişirebilirsiniz.



PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}