Nursel'in Mutfağı Burma Amasya Çöreği Tarifi 15 Temmuz 2015 Amasya



15 Temmuz 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 14 temmuz çarşamba nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 15 Temmuz 2015 nurselin mutfağı Burma Amasya Çöreği  nasıl yapılır, 15 Temmuz nurselin mutfağı Burma Amasya Çöreği tarifi, Burma Amasya Çöreği  malzemeleri, Burma Amasya Çöreği nasıl pişirilir, Burma Amasya Çöreği nasıl yapılır, nurselin mutfağı Burma Amasya Çöreği  Tarifi , Nurselin mutfağı 15 Temmuz çarşamba yemekleri, Nurselin Mutfağı çay saati 15.07.2015 Burma Amasya Çöreği  Tarifi, nurselin mutfağı nazilli



Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Burma Amasya Çöreği tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle.

BURMA AMASYA ÇÖREĞİ

Malzemeler:

Hamuru için: 
2 kilo un 
1 paket kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz 
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı ılık süt 
Ilık su


İç harcı için: 
250 g ezilmiş haşhaş 
1,5 su bardağı sıvı yağ
1,5 su bardağı çekilmiş ceviz


Üzeri için:
1 adet yumurta


Hazırlanışı:

Ortalama 2 kilo un geniş bir kaba alınır. Ortasından havuz açılır. Kuru maya konur. Ilıtılan süt sıvı yağı ile birlikte eklenir ve tuz atılır. Aldığı kadar ılık su ile kulak memesi kıvamında hamur yoğurulur. Üzeri hava almayacak şekilde kapatılır ve 30 dakika dinlendirilir. 
Mayalanan hamur 2 eşit parçaya ayrılır. İlk parça üzerine sıvı yağ sürülen tezgahta elle büyükçe açılır. Üzerine sıvı yağında inceltilen haşhaş yayılır ve çekilmiş ceviz serpilir. 2. Parça hamurda aynı şekilde elde açılarak üzerine kapatılır. Tekrar inceltilen haşhaş sürülür ve ceviz serpilir. 5 parmak kalınlığında şeritler kesilir ve 2'ye bölünür. Uzun ve dikdörtgen dilimler elde edilir. Rulo şeklinde sarılırken kendi etrafında gelişi güzel dolanarak fırın tepsisine dizilir. 
1 yumurtanın sarısı sürülür ve 180 derecede önceden ısıtılan fırına verilir.



PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}