Nursel'in Mutfağı Patlıcan Oturtma Tarifi 15 Temmuz 2015 Amasya



15 Temmuz 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 14 temmuz çarşamba nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 15 Temmuz 2015 nurselin mutfağı Patlıcan Oturtma  nasıl yapılır, 15 Temmuz nurselin mutfağı Patlıcan Oturtma tarifi, Patlıcan Oturtma  malzemeleri, Patlıcan Oturtma nasıl pişirilir, Patlıcan Oturtma nasıl yapılır, nurselin mutfağı Patlıcan Oturtma  Tarifi , Nurselin mutfağı 15 Temmuz çarşamba yemekleri, Nurselin Mutfağı çay saati 15.07.2015 Patlıcan Oturtma  Tarifi, nurselin mutfağı amasya



Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Patlıcan Oturtma tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle.

PATLICAN OTURTMA

Malzemeler:
1 kilo dana kuşbaşı
8 adet patlıcan
6 adet patates
3 adet kuru soğan
3 diş sarımsak
4 adet domates
5 adet sivri biber
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
Karabiber
Tuz

Hazırlanışı:
Dana etleri tencereye alınıp kavrulur. Suyunu salıp çekince sıvıyağ gezdirilir ve tereyağ bırakılır. Daha sonra sırasıyla küçük küçük doğranan soğanlar, sivribiberler ve domatesler eklenir.
Biber ve domates salçası bırakılır. Doğranan sarımsak ilave edilir. Karabiber ve tuz atılıp ocaktan alınır.
Kabuğu alınan ve kuşbaşı doğranan patatesler bol yağda kızartılarak sunum tabağının altına dizilir.
Üzerine közlenip kabuğu alınan ve iri doğranan patlıcanlar serilir.
Son olarak pişirilen etli ve sebzeli yemek üzerlerine yayılır ve 180 derecede pişmek üzere fırına verilir.


PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}